• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
MOSSAD Ajanı İsrail`e İhanet mi Etti?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail ve Avustralya kamuoyları günlendir cezaevinde intihar eden MOSSAD ajanı "Mahkum X"i konuşuyor.

En çok merak edilen soru ise "Mahkum X MOSSAD ajanı olduğu halde neden Ayalon Hapishanesi`ne konuldu?" Bu noktada akıllara "Mahkum X"in İsrail`e ihanet etmiş şüphesi geliyor.

Adının açıklanmasını istemeyen eski bir MOSSAD ajanı da İsrailli ajanın "nefesini tutarak" intihar etmiş olabileceğini öne sürdü.

O haber günlerdir konuşuluyor

Avustralya`nın kamu yayın kuruluşu ABC televizyonu geçen hafta ilginç bir iddia ortaya attı. ABC`nin özel haberinde, 2010 yılında İsrail`de bir cezaevinde ölen hem Avustralya hem de İsrail vatandaşı Ben Zygier`in MOSSAD ajanı olduğu belirtildi.

Avustralya`da geniş yankı bulan bu iddia, kısa sürede İsrail medyasına da yansıdı ve iddialar iddiaları takip etti.

Hamas ajanlarını şehid eden MOSSAD timinde yer aldı

Haaretz gazetesi, eski MOSSAD ajanlarına dayandırdığı haberinde, "Mahkum X" lakabıyla da anılan Zygier`in, Dubai emirlerine suikast hazırlığındaki Hamas ajanlarını öldüren MOSSAD timinde olduğunu yazdı.

Yahudi olan ve 2000`de İsrail`e göç eden Zygier`in yıllarca İsrail gizli servisi MOSSAD için çalıştığını İsrailli yetkililer yalanlamıyor.

3 farklı isim kullandı

Zygier`in üç farklı isim kullanarak sahte kimliklerle Ortadoğu`nun hassas bölgelerinde gizli operasyonlara katıldığı belirtiliyor.

"İstanbul`da kaçırılan İranlı generalin kaçırılmasında da rol aldı"

İsrail istihbaratına bağlı Debkafile sitesindeki bir başka iddia da Zygier`in İran`ın nükleer sırlarını çalarak İstanbul`da kaybolduğu iddia edilen İranlı General Ali Askeri`nin kaçırılmasında da önemli rol oynadığına dair.

Cesedi sessiz sedasız Avustralya`ya gönderildi

Ölümü sonrası İsrail basınında hakkında çıkan haberler sürekli sansürlenen Zygier`in cesedinin sessiz sedasız Avustralya`ya gönderildiği öğrenildi.

İsrail`e ihanet mi etti?

En çok merak edilen soru ise Zygier`in MOSSAD ajanı olduğu halde neden tutuklanarak Tel Aviv yakınlarındaki Ayalon Hapishanesi`ne konulduğu. Bu noktada akıllara gelen şüphe ise Zygier`in İsrail`e ihanet etmiş olabileceği.

İsrailli yetkililer hapis nedenini "ulusal güvenliği tehdit eden faaliyet" olarak açıklamakla yetiniyor.

Zygier`in kendini asmasının imkânsız olduğunu öne süren İsrail insan hakları örgütleri, hükümetten açıklama bekliyor.

Avustralya`da muhalefet hükümeti suçluyor

Avustralya`da ise muhalefet hükümete "Bilindiği halde müdahale edilmeyerek Avustralya vatandaşının ölümüne göz yumuldu" diye yükleniyor.

"Nefesimizi tutarak intihar etme konusunda özel eğitim aldık"

Adının açıklanmasını istemeyen eski bir MOSSAD ajanı, Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada İsrailli ajanların nefeslerini tutarak intihar etme konusunda özel eğitim aldıklarını söyledi.

Eski MOSSAD ajanı, "Zygier belli ki gerçekten zor durumdaydı, nefesini tutarak intihar etmekten başka çıkış yolu bulamadı" şeklinde konuştu.

Avustralya-İsrail arasındaki casus romanlarını aratmayan olayla ilgili önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak yeni bilgiler merakla bekleniyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir