• DOLAR 32.578
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2417.008
  • ...
Muş`ta 20 bin imza toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - `Özgürlük İçin 10 milyon İmza` kampanyası sona erdi. Muş`ta yoğun ilgi gören imza kampanyasında toplanan imzalar Memur-Sen Muş İl şubesine teslim edildi.

 

Toplanan imzaları teslim alan Memur-Sen Muş Şubesi Başkanı Feyat Asya, \"Memur-Sen Konfederasyonu olarak `Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz` diyerek başlattığımız `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyamız dün itibarıyla bütün yurtta sona ermiştir. Başlangıçta belirlediğimiz 10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak tamamlanan kampanyada toplanan imzaları genel merkezimize bugün gönderiyoruz. Genel merkezimizde toplanan imzalar, daha sonra genel merkez yönetimimiz tarafından gereği yapılmak üzere Başbakanlık`a teslim edilecek`` dedi.

 

`İmzaları topladık bundan sonra sorumluluk hükümette`
Darbecilerini yargılayan bir Türkiye`nin, darbe anayasasıyla yönetilme, hatta darbe anayasasında bile yer almayan kılık-kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından kurtulması gerektiğini belirten Asya, ``Türkiye`nin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Sayın Başbakan`a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM`nindir, siyaset kurumunundur`` ifadelerini kullandı.(İnan Sur/ M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir