• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Twitter’dan Trump’ın seçimle ilgili o tweet’ine müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Seçimleri için sonuçlar hala netleşmedi. 

ABD Başkanı Donald Trump ve Demokratların adayı Joe Biden arasındaki çekişme üç eyalete kadar düştü. İki aday geçtiğimiz dakikalarda seçmenlerine seslendi.  
 
Biden seçimin sonuçlarının yarın netleşebileceği bilgisini paylaşırken ABD Başkanı Trump, kişisel Twitter hesabı üzerinden "Seçimi çalmaya çalışıyorlar. Seçimin çalınmasına izin vermeyiz" açıklamasında bulundu. 

Twitter, Trump’ın bu açıklaması sonrası hemen harekete geçti. Twitter, Donald Trump’ın bu geceki seçim sonuçlarıyla ilgili tweetine “yanlış bilgi” etiketi koydu. 


Mikro blog platformu Twitter, söz konusu paylaşıma yaklaşık 10 dakika içerisinde, "Bu Tweette paylaşılan içeriklerin bir kısmı veya tümü tartışmalıdır ve bir seçime ya da başka bir toplumsal sürece katılma konusunda yanlış yönlendiriyor olabilir." şeklinde uyarı etiketi ekledi.  
 
Twitter daha önce de Trump'ın seçimlere ilişkin yaptığı birçok paylaşımda, "yanlış bilgi" yaydığı gerekçesiyle uyarı etiketi koymuştu. 


Twitter daha önce, sonuçların kıran kırana devam eden başkanlık yarışında erken zafer ilan eden tweetleri etiketleyeceğini söyledi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir