• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Terörizme Finansman Yasası İle sıradan bir vatandaş dahi mahkûm edilebilecektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SAKARYA-Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu adına 389. hafta basın açıklaması Sakarya Dayanışma Derneği tarafından yapıldı.

"Terörizme Finansman Yasası İle Sıradan Bir Vatandaş Dahi Mahkûm Edilebilecektir"
Sakarya Adalet Girişimi adına basın açıklamasını okuyan Deniz Çınkır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kanunu`na tepki gösterdi . Çınkır, "Bu kanunla artık AB, ABD ve İsrail bloğunun aldığı kararlar Türkiye için de geçerli sayılacaktır. Filistin`de, Mali`de, Somali`de, Suriye`de ya da diğer işgal ve savaş bölgelerinde faaliyet gösteren İHH ve diğer insani yardım kuruluşlarına bağış yapan sıradan bir vatandaş dahi bu kanunla "teröre yardım" bahanesiyle mahkûm edilebilecektir! Fakat hükümet bu yasayı tüm ikazlara rağmen çıkarabilmiş ve halkın değil ABD`nin, İsrail`in dediğini yapmıştır!" dedi.
 
Çınkır, açıklamalarına şu ifadelerle son verdi: "Yıllardır başörtüsüne özgürlük için mücadele etmekle birlikte hatırlatmak istiyoruz ki, adalet talebimiz herkes içindir! Bunun için başörtüsü yasağına karşı getirilecek bir çözümün, diğer sorunların üstünü örtmesine de asla göz yummayacağız. Adaletin tesisi için sistem tarafından gasp edilmiş bütün hakların iadesi hususunda hiçbir hiyerarşiyi ya da pazarlığı kabul etmeyeceğiz." denildi.
(A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir