• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İzmir depreminde yıkılan binalarda çalışmalar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yıkılan ve arama-kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 12'sinde çalışmalar tamamlanırken, 5 binada ise çalışmalara devam ediliyor.

Seferihisar açıklarında cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde Bayraklı’daki Rıza Bey Apartmanı da yıkıldı. Depremde Fidan Gezgin ile 3 yaşındaki kızı Ayda da enkaz altında kaldı. Ekiplerin günlerdir sürdürdüğü arama-kurtarma çalışmaları sürerken, depremden 91 saat sonra bir mucize yaşandı.

Bu sabah depremin 91’inci saatinde Rıza Bey Apartmanı enkazından sağ olarak çıkarılan 4 yaşındaki Ayda Gezgin bebeğin kurtarılması büyük bir sevince neden oldu. Ayda bebeğin annesi Fidan Gezgin ise enkaz altından ölü olarak çıkarıldı.

Dün de depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı’nın altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek de 65 saat sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarılmıştı.

Depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesindeki 5 binada arama-kurtarma çalışmaları halen devam ederken, 3 binada ise enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

5 binada devam eden arama-kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalan depremzedelere ulaşmak için zamana karşı büyük bir mücadele verilirken, beton parçalarının arasında yardım bekleyenlere ise ulaşmak için hassas bir çalışma yürütülüyor.

8 katlı Rıza Bey Apartmanı’nda arama-kurtarma çalışmalar binanın bir bölümünde zemin kata ulaştı. Rıza Bey Apartmanı ile çalışmaların yürütüldüğü diğer binalarda ekipler, vinç ve iş makinalarının da yardımıyla alt katlara yaşam koridorları açmaya çalışıyor.

Aralıksız süren çalışmalarda zaman zaman sessizlik çağrıları yapılırken, ekipler çevrede tamamen sessizliği sağladıktan sonra “Sesimi duyan var mı, sizi kurtarmaya geldik, duyuyorsanız bulunduğunuz yere vurun” diyerek içeriden ses duymaya çalışıyor. Ayrıca arama cihazıyla da enkazda herhangi bir hareket olup olmadığı dakikalarca kontrol ediliyor.

Her hangi bir sesin gelmemesi üzerine ise her ihtimale karşı dedektör köpekleri ile arama yapılıyor. Daha sonra ise ara verilen arama-kurtarma çalışmalarına kalındığı yerden devam ediliyor.

Enkaz altındaki yakınlarını bekleyen vatandaşlar da gece boyunca soğuk havada büyük bir umutla beklemeye devam ediyor.

Öte yandan, arama-kurtarma çalışmalarının büyük bir oranda tamamlandığı Rıza Bey Apartmanı önünde çok sayıda gazeteci de görev yapıyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir