• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
100 Bin Sözleşmeli Kadroya Alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ancak KİT`lerde çalışan 75 bin 667 sözleşmelinin uygulama dışında tutulması düşünülüyor.

Hükümetle memur sendikaları arasında pazarlığı devam eden kamudaki sözleşmeli personelin memur kadrosuna alınması çalışmasında KİT engeli çıktı.

Pazarlıklar sürüyor

Memur sendikaları, halen kamuda çalışan 175 bin sözleşmeli personelin tamamının bulundukları kamu kurumlarına memur olarak atanmasını isterken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine bürokratları Kamu İktisadi Teşebbüsleri`ndeki (KİT) personelin bu uygulamanın dışında tutulması, diğer kurumlardakilerin ise memur yapılması yönünde görüş birliğine vardı. Uygulamanın bu şekilde çıkması halinde 175 bin sözleşmelinin sadece 100 bini memur olabilecek. 

`Tayin imkanı doğar`

Bilgi veren bürokratlar, KİT`lerdeki personelin bulundukları kurumlar ve kurumların faaliyet gösterdiği illerin ekonomileri açısından kritik önem taşıdığını ifade ettiler. KİT`lerin ağırlıklı olarak büyük kentlerin dışında yer aldığına işaret eden bürokratlar, şunları söyledi: "KİT`lerdeki sözleşmeliler memur statüsüne dahil edildiği anda memur olan herkes için tayin imkanı doğacak. Personel memur olunca başka kurumlara kolaylıkla geçiş yapacak. Bu durumda da KİT`ler personelsizlikten çalışamaz hale gelebilecek. Bu kritik durum nedeniyle KİT personelinin memurluğa geçişi uygun bulunmadı."

`Sözleşmeli` bitecek

Üzerinde varılan mutabakata göre sözleşmelilerin memur kadrosuna alınmasının ardından kamuda artık hiçbir şekilde sözleşmeli memur istihdam edilemeyecek. Buna göre Sağlık Bakanlığı`ndaki 4/B ve diğer sözleşmeliler, belediyeler, Gençlik ve  spor Bakanlığı ve TRT gibi kurumlardaki tüm sözleşmeliler memur olacak.

KİT`lerde 6 bin memur çalışıyor

Hazine kayıtlarına göre sayıları 27`yi bulan KİT`lerde sadece 6 bin 35 memur çalışıyor. Geri kalan personelin 75 bin 667`si sözleşmeli personel statüsünde. Ayrıca bu KİT`lerde 75 bin 127 kapsam içi işçi, 3 bin 288 kapsam dışı işçi ve 10 bin 857 geçici işçi istihdam ediliyor.

Kurum çalışanı sonucu bekliyor

Sözleşmelilerin memuriyet beklediği KİT`ler şöyle: TMO, BOTAŞ, TPAO, PTT, ÇAYKUR, DHMİ, EBK, TTK, TKİ, MKEK, ETİ Maden, EÜAŞ, TEİAŞ, TETAŞ, TEMSAN, TİGEM, DMO, TCDD TÜVESAŞ, TÜDEMSAŞ, TÜLOMSAŞ, KEGM, TDİ, TŞFAŞ, TTA, TEDAŞ, Sümer Holding.

Bugün Gazetesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir