• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Mardin halkından İslam düşmanı Fransa ve Macron’a tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, İslam dini hakkında haddi aşan sözlerine ve İslam düşmanlığı ile Fransa'nın İslam'a savaş açan ve provokasyon içeren sözde “karikatür” küstahlığına tepkiler gelemeye devam ediyor.

Macron’un, İslam düşmanlığına ve Hazreti Muhammed'e de (salallahu aleyhi vesellem) hakaret eden sözde karikatürleri devlet binasına yansıtmasına tepki gösteren Mardinliler, İslam ülkelerine Fransa’ya yaptırım uygulayarak tepkilerini göstermeleri gerektiğini belirtti.

 

Sömürgeci Fransa’nın ve Macron’un haddini aşarak, İslam’a ve Müslümanlara apaçık savaş açtığına dikkat çeken vatandaşlar, hiç kimsenin İslam’a ve değerlerine dil uzatmaya hakkının olmadığını vurguladılar.

Fransa’nın mallarına boykot etme çağrısında bulunan vatandaşlar, İslam ile savaşanların dün olduğu gibi bugün de kaybedeceklerini belittiler.

Abdüsselam Demir

“Tarihi kirli Fransa’yı kınıyoruz, lanetliyoruz” 

Fransa’nın İslam topraklarını işgal ederek yüzbinlerce Müslüman’ı katlederek soykırım uyguladığını dile getiren Abdüsselam Demir, “Tarih boyunca geçmişi çok kirli olan Fransa, kirli yüzünü bir kez daha İslam’a ve Müslümanlara gösterdi. Kâinatın efendisi Peygamber’imiz Hazreti Muhammed Mustafa’ya (Sallahu Aleyhi Vesellem) hakaret edecek kadar hadsizleşmeye başladılar. Karikatürlerini devlet kurumlarında gösterdiler. Biz Müslümanlar olarak bunu asla kabul etmeyiz, benimsemeyiz ve bunun karşısında dururuz. Fransa’yı da başındaki Macron’u da kınıyorum, lanetliyorum.” dedi.

Ramazan Ürün

“Bu ümmetin içinden mutlaka Selahaddin’ler çıkacak ve Macron’dan hesap soracaktır”

Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde her fırsatta İslam’a ve değerlerine hakaret edildiğine dikkat çeken Ramazan Ürün, şunları söyledi:

“Ben artık Müslümanların uyanmalarını istiyorum. Küfür dünyası nasıl tek millet ise Müslümanların da artık uyanıp kendilerine gelmesi lazım. En azından mallarını boykot edelim. Biraz da kendimizi sirkeliyeyim, kendimize gelelim. Bu ümmetin içinden mutlaka Selahaddin’ler çıkacak ve senden hesap soracak. Biz soramazsak bile mutlaka Allah hesap soracaktır.”

Kemal Sayhar   

“İslam ülkeleri Fransa’ya yaptırım uygulamalı”

Fransa’yı ve Macron’u kınayan vatandaşlardan Kemal Sayhar da İslam ülkelerinin Fransa’ya yaptırım uygulayarak tepkilerini göstermeleri gerektiğini belirtti.

Sayhar, “Allah, Macron’un belasını versin. Suudi Arabistan başta olmak üzere İslam ülkeleri buna bir tepki vermeleri gerekiyor. Bu zulüm nereye kadar. Birleşik Arap Emirlikleri neden hala susuyor? Liderler, başkanlar ve kralların gereken cevabı vermeleri gerekir diye düşünüyorum.” dedi. 

Hadi Çakar

“İslam ile savaşanlar kaybetmişlerdir”

Hadi Çakar da batının geçmişten bu yana sürekli olarak İslam düşmanlığı yaptığını ifade ederek şöyle dedi:

“Macron, İslam’a ve aziz Peygamberine Hazreti Muhammed’e (Sallahu Aleyhi Vesellem) hakaret içeren karikatürleri yayınlamışlardır. Biz onları kınıyoruz. Onların mallarını boykot ediyoruz. İslam ümmeti olarak büyük bir uyanışa geçelim. Kendi dinimize, peygamberimize ve kutsallarımıza sahip çıkalım. Batıya ve Avrupa’ya şunu söylemek istiyorum: İslam ile savaşanlar kaybetmişlerdir, Allah’ın izniyle bunlar da kaybedeceklerdir.” (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir