• DOLAR 32.602
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2494.194
  • ...
Amerika, İslam Dünyasını Anlamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, ABD`nin en çok izlenen televizyon programlarından Jon Stewart`ın sunduğu The Daily Show`a konuk oldu.

Siyasete mizahi yönden yaklaşan programda komedyen John Oliver, İhsanoğlu`na "Siz İslam Dünyasının sesisiniz. Bu nasıl bir sestir?" sorusunu yöneltti. Ardından "Sizi öldüreceğiz, ailenizi öldüreceğiz` diyen o ses bu mudur? Çünkü bize dışarıdan gelen ses bu şekilde geliyor." diye sordu. İhsanoğlu "Sizin `kibarca` taklit ettiğiniz ses, çok marjinal olan grupların sesidir. Bizim sesimiz, kitlelerin, bir buçuk milyar insanın ılımlı sesidir." şeklinde cevap verdi.

Komedyen bu defa "ABD olarak, İslam dünyası ile irtibatı kurmak için para vermek, temsilcilik kurmak, müdahalede bulunmak hatta savaş dahil her şeyi denedik. İslam dünyası bizden ne istiyor?" şeklinde bir başka soru yöneltti. İhsanoğlu, "Teröristleri öldürmekle, terörizmi ortandan kaldıracağınızı düşünüyorsanız o zaman problemimiz var demektir. Bir teröristi öldürmeniz 10 teröristin ortaya çıkmasına neden olur. Bunun için kapsamlı bir plan hazırlanması lazım. Ayrıca teröristlerle mücadele edilirken, insansız hava araçları masum insanları öldürüyor. Bu çok büyük bir hata" şeklinde cevap verdi.

İhsanoğlu, ABD`nin zaman zaman İslam dünyasını çok iyi anlamadığını belirterek "Amerika; Irak`ı, Afganistan`ı istila eden bir ülke şeklinde görülüyor. Başkan Obama ilk seçildiğinde ona beklentilerimizi içeren açık mektup yazdım. Umarım Obama bunlarla ilgilenir." dedi.

"İslam İşbirliği Teşkilati olarak birbirimizi anlamak için iletiş,m kanalların açık olması gerektiğini bütün dünyaya anlatmaya gayret gösteriyoruz." diyen Genel Sekreter İhsanoğlu "ABD hükümetinden en büyük beklentimiz, Filistin problemini çözüme kavuşturması." şeklinde temennisini dile getirdi.

İhsanoğlu, ABD`nin en popüler şovlarından olan Daily Show`da gösterdiği sabır ve performans ile dikkat çekti.

Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir