• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
Diyarbakır’da tüketim tarihi geçen ürünler imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim ekipleri kış mevsimi öncesi denetimler gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen denetimlerde, bazı iş yerlerinde satışa sunulan tüketim tarihi geçmiş konserve ve turşu gibi kışlık gıdalar tespit edildi. Halkın sağlığını riske atan iş yerleri hakkında yasal işlem uygulayan ekipler, pandemi sürecinde gıda sağlığının önemine dikkat çekerek birçok işletmeye uyarılarda bulundu.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla gerçekleşen denetimlerin aralıksız olarak devam edeceği kaydedildi.

İnsan sağlığını korumada gıda güvenliğinin önemli bir boyut kazandığı pandemi döneminde işletmelerin çok daha dikkatli olarak tedbir alması gerektiğini belirten Beyoğlu, “İnsan sağlığını korumak için en küçük ihtimalin bile dikkate alındığı ve hayati önem taşıdığı bir dönemde bu tür ihmallerin bedeli ağır olur. İşletmelerimizden bu konularda çok daha dikkatli ve tedbirli davranmalarını bekliyoruz. Gıda sağlığı ile ilgili denetimlerimiz yıl boyu aralıksız şekilde yapılmaktadır. Bunun için kurmuş olduğumuz ekipler her zaman ve her koşulda sahada görev yaparak vatandaşın sağlığını korumaya gayret ediyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir