• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
İşletmeler: İlk kez bir siyasi parti bizi ziyaret edip sorunlarımızı dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

15 Mart’ta kapanan ve 1 Temmuz tarihiyle kısmen açılan düğün salonlarının sorun ve taleplerini dinleyen Durmaz, yetkililerin pandemiden en çok etkilenenlerin başında gelen düğün salonlarına kira yardımı yapılması gerektiğini söyledi.

Düğün solonu işletmecilerinden Kenan Günel, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şimdiye kadar hiçbir siyasi partinin kendilerini ziyaret edip sorunlarını dinlemediğini belirtti.

Pandemi sürecinde mağdur olduklarından dolayı kira ve giderlerini ödeyemeyecek duruma düştüklerini belirten Günel, yetkililerden kendilerine en azından kira yardımının yapılmasını istedi.

HÜDA PAR Merkez İlçe Teşkilatı olarak Batman’da özellikle pandemiden etkilenen sektörlere yönelik ziyaret programı gerçekleştirdiklerini belirten HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, “Bu kapsamda kendi aramızda üç ekip oluşturduk. Bu ekiplerimiz Batman'ın farklı farklı yerlerinde bulunan düğün salonlarını ziyaret etti. Düğün salonlarının sahipleri ile görüştüler. Düğün salonlarının pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntıları öğrendiler.” ifadelerini kullandı.

“Sorunlarını iletecek muhatap bulamadılar”

Yetkililerin mağdur vatandaşların sorunlarıyla ilgilenme durumunda olduklarını ifade eden Durmaz, “Bizde bu konuyu gündeme aldık. Özellikle mağduriyetlerinin giderilmesi için atılması gereken adımların neler olduğunu öğrenme adına ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Düğün salonu sahipleri ile görüştüğümüzde şunu ifade ediyorlar. Pandemi sürecinde özellikle Batman’dan yetkili olarak bir muhatap bulamadıklarını ifade ettiler. Bu noktada bizde buradan bir çağrı yapıyoruz. Özellikle pandemi sürecinden etkilenen vatandaşlarımızın sorunları ve sıkıntılarının giderilmesi için yetkililer bir adım atmalıdır.” dedi.

“Batman’da düğün salonları genelde kiralıktır”

Düğün salonu sahiplerine yapılan kira yardımının salon sahiplerini memnun edeceğini kaydeden Durmaz şöyle devam etti:

“Düğün salonları 15 Mart’tan bu yana genelde kapalıydılar. 1 Temmuz'da kısmi olarak açıldılar. Fakat açıldıktan sonrada yeteri kadar iş yapamadılar. Bunların özellikle aylık giderleri vardır. Batman’da düğün salonları genelde kiralıktır. Çünkü düğün salonlarının başka gelirleri yok. Bizlerde HÜDA PAR Merkez İlçe Teşkilatı olarak bu konularla alakalı mağduriyetlerinin giderilmesi adına üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir