• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
İzmir’deki depremde arama-kurtarma çalışmaları 81 saattir devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Depremin ardından yıkılan binaların enkazında arama-kurtarma çalışmaları 81 saattir aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bayraklı ilçesinde yıkılan binaların enkazında ekipler gece boyunca dönüşümlü olarak çalışmalarını sürdürürken, yakınlarını bekleyen vatandaşların da umutlu bekleyişleri sürüyor. 

Enkaza dönen Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey ve Doğanlar Apartmanında arama kurtarma çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde AFAD, JAK, AKUT, Kızılay, İHH ve çeşitli STK’lar ile belediyeler tarafından yapılıyor. Ekipler vinç ve iş makinesi yardımıyla çalışmalarına devam ediyor. Zaman zaman sessizlik çağrılarının yapıldığı binada yakınları bulunanların bölgedeki umutlu bekleyişi de sürüyor.

Ekipler, zaman zaman çevrede sessizliği sağladıktan sonra “Sesimi duyan var mı, sizi kurtarmaya geldik, duyuyorsanız bulunduğunuz yere vurun” diyerek içeriden ses duymaya çalışıyor. Ayrıca arama cihazıyla da enkazda herhangi bir hareket olup olmadığı kontrol ediliyor.

Bu esnada ekipler bölgede sessizliğin sağlanması için vatandaşların yaya olarak yürümelerine bile izin vermiyor. İş makinelerin kapatıldığı bölgede vatandaşların cep telefonlarını sessize almalarını isteyen ekipler, enkaz altında ses gelmemesi üzerine ara verdikleri çalışmalarına kaldıkları yerden devam ediyor.

Enkaz altındaki yakınlarını bekleyen vatandaşlar da bütün gece soğuk havada umutla beklemeye devam ediyor. Vatandaşlar yakınlarının sağ salim çıkmaları için dualar ediyor.

Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgelerde Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli, İHO Ebrar ve Kızılay başta olmak üzere, birçok STK tarafından depremzedelere gece boyunca sıcak çorba ve içecek ikramı yapılıyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir