• DOLAR 32.539
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2444.271
  • ...
Rıza Bey Apartmanı enkazında ikiz kardeşlerin cansız bedenine ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez üssü Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6.6 büyüklüğündeki depremde çöken ve depremin en fazla yıkıma neden olduğu Bayraklı ilçesinde 8 katlı Rıza Bey Apartmanı'na ait enkazda arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Beton blokları vinçle kaldırarak canlı izlerine ulaşmaya çalışan ekipler, hummalı bir şekilde çalışıyor. Dönüşümlü olarak çalışan ekipler, saat 19.00 sıralarında apartmanın kenar kısımlarına yoğunlaştı.

Çalışmaların titizlikle yürütüldüğü enkaz alanında ekipler, akşam saatlerinde 78 saattir enkazın altında kalan ikiz olan Çınar ve Sayla Akgündüz'ün (16) cenazelerine ulaştı.

 Enkazdan çıkarılan ikiz kardeşlerin cansız bedenleri ambulansa konularak İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

18 kişinin sağ olarak kurtarıldığı Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya yükseldi.

Rıza Bey Apartmanı'ndan 31 Ekim cumartesi günü Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin enkaz üzerinden görüştüğü Buse Hasdemir ve ailesinin ardından dün de 16 yaşındaki İnci Okan, yaralı olarak kurtarılmıştı.

Rıza Bey Apartmanı’nın enkazından devam eden arama-kurtarma çalışmalarında depremden yaklaşık 33 saat sonra 00.38'de bir kişi daha canlı olarak çıkarılmıştı.

Ekiplerin yoğun çabaları sonucu enkazdan çıkarılan Ahmet Çitem’e (70) ilk tedavi bölgede hazır olarak bekletilen sağlık ekipleri tarafından yapıldıktan sonra ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Çitim'in saatler sonrası sağ olarak kurtarılması endişe içinde bekleyen ve yakınları enkaz altında vatandaşlara da büyük bir umut olmuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir