• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Enkaz çalışmalarında sona doğru gelindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Bayraklı ilçesinde 17 bina yıkıldı, 26 bina ağır hasar aldı.

 

Meydana gelen depremin hemen ardından 8 bölgede başlayan arama-kurtarma çalışmalarında 4 bölgede çalışmalar tamamlanırken geriye kalan 4 bölgede ise çalışmalar hâlâ devam ediyor.

"Her an müjdeli bir haber gelebilir"

Devam eden enkaz çalışmaları hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan İHH Arama Kurtarma Operasyonu Sorumlusu Erdal Altıntaş, tüm çalışmaların yarın akaşama kadar bitmesi beklendiğini ve her an müjdeli bir haberin gelebileceğini ifade etti.

Deprem sonrasında 8 bölgede enkaz oluştuğunu ve İHH olarak 4 enkazda çalıştıklarını belirten Altıntaş, "Şu anda 4 enkazda çalışmalar devam ediyor. Diğer enkazlarda enkaz altında kalanlar tamamen çıkarıldı. Depremin ilk anından beri illeri alarm durumuna geçirdik. 32 ilde 286 arama-kurtarma personeliyle olay yerine geldik. Şu anda arkamızda görünen enkaz Rıza Bey Apartmanı. Burası enkazda en çok kişinin kaldığı bina. 3'üncü kata kadar inildi. Yaşam boşluğunun en çok olduğu enkaz burası. Her an müjdeli bir haber gelebilir. İnşallah arama-kurtarma ekiplerimizden güzel haberler gelir." dedi.

"Elif, küçücük bir delikten çıkmış"

Arama-kurtarma çalışmaları için eğitim görüp eğitim verdiklerini söyleyen Altıntaş, "Bizim de ailemiz, çoluk çocuğumuz var. Biz de duygusallaşıyoruz. Elif bebek kurtarılırken bizim ekiplerimiz de çalıştı. Şimdi onların yanından geliyorum. Arkadaşlara yeni bir heyecan geldi. Elif'in kurtarıldığı yerin videosu geldi bana. Gerçekten küçücük bir delikten çıkmış. Elif'in arama-kurtarma ekiplerinin elini tuttuğu an ajanslara düştü." şeklinde konuştu.

"Çalışmalarda sona doğru gelindi"

Diğer bölgelerde devam eden arama-kurtarma çalışmaları hakkında da bilgi veren Altıntaş, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Diğer bölgelerde de arama-kurtarma çalışmalarında sona doğru yaklaşıldı. Benim geldiğim Doğanlar Apartmanında son 2 kat kaldı. Orada da 2 kişinin olduğu söyleniyor. Başka bir enkazda bir, bir diğerinde de 2 kişi var. Artık sona doğru gelindi. Öyle görünüyor ki yarın akşama kadar tüm enkazlar temizlenir." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir