• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Araç sahiplerine kışlık bakım uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte araçların lastik, motor ve fren sistemi gibi önemli aksamlarında bakım yapılması, sürücülerin yolda kalmaması, sonradan ortaya çıkacak yüksek maliyetli olası arızaların önlenmesi açısından önem taşıyor.

Yaklaşan kış mevsimi öncesi araç sahiplerini, araçlarının bakımlarını yaptırmaları hususunda uyaran servis yetkilileri, sürücülerin soğuk hava şartlarına hazırlanması, kışı rahat geçirmek için araçlarının mutlaka bakımlarını yaptırması tavsiyesinde bulunuyor.

Araç sahiplerinin, kışa girmeden araçlarının bakımlarını mutlaka yaptırmaları noktasında uyarılarda bulunan oto servis yetkilileri, araçlarda kışlık bakımın yapılmasının sürücüler için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Araç bakımının önemine vurgu yapan servis yetkilileri, bakımın, sürücülerin kışın yolda kalmaması ve sonradan ortaya çıkacak yüksek maliyetli olası arızaların önlenmesi açısından önem taşıdığına dikkat çekti.

Araç sahiplerinin kışlık bakımlarını yaptırması gerektiğini belirten oto tamir ustası Emrullah Yıldırım, sürücülerin kışı rahat geçirebilmeleri için mutlaka araçlarının kışlık bakımlarını yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

“Kışın sıkıntı yaşanmaması için kışlık bakım şart”

Yıldırım, “Bu sene yazın uzun sürmesi kışlık bakımları biraz geciktirdi. Havaların soğumasıyla müşterilerin kışlık bakıma bekliyoruz. İşlerimiz açılmaya başladı. Araçlarına kışlık bakım yaptırmak isteyen müşterilerimiz geliyor. Kışlık bakım başlamıştır, kışlık bakım araçlarımız için önemlidir. Araçlarımızın soğuk havada donmaması için ve araç masrafımızın 2-3 kat artmaması için muhakkak kışlık bakımların yapılması gerekiyor. Kışlık bakımları; yağ değişimi, antifriz değişimi, balata değişimi ve fren bakımlarıdır. Bunun gibi aracın yürüyen ve motorun aksamlarının bakma alınması, kışlık ayarlarının yapılmasıdır. Bütün parçalarımız dolara bağlıdır. Doların yükselmesi malzemelerinin fiyatlarının yüksek olmasına neden oldu. Yani her ay fiyatlarda yükselme oluyor, ne kadar erken kışlık bakım yapılırsa o kadar karlı olunur. Müşterilerimizin bu konuda ellerini çabuk tutmaları gerekmektedir.” dedi.

“Antifriz aracın has bir parçasıdır”

Aracın bakımının bir insanın kişisel bakımı kadar önemli olduğuna dikkat çeken Mahmut Doruk, “Vatandaşlar tedbir amaçlı araçlarının bakımını yaparken antifriz koyuyor. Biz antifrizi hem yazın hem de kışın tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız antifrizin sadece kışın lazım olduğunu zannediyor. Oysaki antifriz hem yazın hem de kışın araçta bulunması lazım. Antifriz aracın has bir parçasıdır. Vatandaşlarımız antifrizi ihmal ediyor. Bundan dolayı da vatandaşlarımız kışın hep sorun yaşıyor. Bir vatandaşın kişisel bakımı ne kadar önemliyse aracında bakımı o kadar önemlidir. Kışlık bakım araçtan araca değişiyor. Bazı araçların 550 TL masrafı olurken bazılarında 650’yi buluyor. Tabii bu masraflar yağ ve antifrizin kalitesine göre değişiyor.” diye konuştu.

“Hayatımızı riske atmamak için maliyetten kaçmamalıyız”

Araç bakımının hayati önem taşıdığına dikkat çeken Bekir Genco ise şunları söyledi: “Önümüz kış olduğundan dolayı araçların donmaması için kışlık bakımları yapılıyor. Antifriz bu konuda çok önemli, bundan dolayı antifriz taleplerimiz çoğalıyor. Araç sahiplerinin, araçlarında sıkıntı yaşanmaması için kışlık bakımlarına dikkat etmesi gerekiyor. Araç bakımının yapılması, gerek araç sağlığı, gerek bizim sağlığımız gerek de başkalarının sağlığı açısından çok önemlidir. Şu an kaçtığımız 100 lira hayatımıza ve başkalarının hayatına mal olabilir veya yolda kalmamıza neden olup işimizin aksamasına sebep olur. Bu yüzden maliyetten kaçmamalıyız. Fren, antifriz, lastik, cam suyu ve yağ bakımlarımız önemli olan kısımlardır. Burada gereken tüm ihtiyaçları araç sahiplerine açıklıyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir