• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Diyanet-Sen Adıyaman Şubesi'nden din görevlilerine hakarete tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Emin Çil, her fırsatta İslam'a ve kutsallarına saldıran kimi İslam ve Kur'an düşmanlarının İzmir depreminden kendilerine pay çıkarmak için din görevlilerine yapılan saldırının kabul edilmeyeceğinin altını çizdi.

Çil, "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz deprem gibi doğal bir afet karşısında bile din görevlilerine, camiye saldırmak iyi niyetten uzak provokatif açıklamalar yapmak kimseyi yüceltmez. Bu çatlak sesler din görevlilerimizi güzel hizmetlerinden alıkoymayacaktır." dedi.

"Su duyurusunda bulunacağız"

Yaşanan depremden dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dileyen Çil, "İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken tüm Türkiye yardımlarıyla, dualarıyla güzel İzmir'imizin ve İzmirlilerin acısını paylaşmaya çalışıyor. Tek vücut olduğumuz bu dönemde kendilerine; din görevlilerine ve dindarlara sataşma misyonu biçen bazı çatlak sesler yine kin ve nefretlerini kustular. Diyanet İşleri Başkanlığı’na alınacak 5 bin personeli içine sindiremeyen bu din düşmanları sosyal medya hesaplarından arama kurtarma köpeklerinin insanlığa, din görevlilerinden daha faydalı olduğunu söyleyecek kadar şirazeden çıktıklarını ortaya koydular. Kin ve nefretlerinin boyutunu bu açıklamaları ile ortaya koyan bu şahıslar hakkında sendika olarak suç duyurusunda bulunacağımızın ve konunun takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Bizim dinimiz kardeşlik, merhamet, yardımlaşma dinidir"

Din görevlisine, camiye, insanların kutsallarına saldırmanın hiç kimseyi yüceltmeyeceğini söyleyen Çil, "Bizim dinimiz kardeşlik, merhamet, yardımlaşma dinidir. Din görevlilerimiz bunun öğretisini yapar. Pandemi döneminde Vefa Destek Gruplarındaki, filyasyon ekiplerindeki çalışmaları ile örnek gösterilen din görevlilerimiz, 15 Temmuz’da salaları ile, Kurtuluş Savaşı’nda Sütçü İmamlarımızla bu vatan için, bu millet için canlarını kanlarını ortaya koymuşlardır. Her zorlu süreçte millete önderlik etmiş, fedakârca çalışmışlardır. Bazı kendini bilmezlerin, sosyal medya silahşörlerinin saldırıları bizleri üzse de yolumuzdan, çalışmalarımızdan, hizmetimizden bizleri asla geri koymayacaktır." ifadelerini kullandı.

Din görevlilerine, camilere yapılan çirkin saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirten Çil, "Sendika olarak güzel dinimizin bizlere öğrettiği akl-ı selim ile hareket edeceğiz. Hukuk çerçevesinde gerekli başvuruları yaparak bu hakaretleri yapanların gerekli cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Hiç kimse din görevlilerinin sahipsiz olduğunu, yaptıkları çirkin saldırıların yanlarına kâr kalacağını sanmasın." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir