• DOLAR 32.56
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2432.082
  • ...
SON DAKİKA
Peygamberi sevmek şüphesiz ashabını sevmeyi gerektirir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman’da 1 Kasım Pazar günü akşam saat 20.30’da youtube, facebook ve twitter gibi sosyal medya üzerinden "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar: Abdurrahman bin Avf" konulu program düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Altun, toplum olarak sahabenin ahlakına, onların imanına, takvasına ihtiyacımız olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vâkıfının düzenlemiş olduğu sahabeler ayı ile ilgili programın çok anlamlı ve gerekli olduğunu söyleyen Altun, konuşmasına şöyle devam etti:

Bu münasebetle kendilerini tebrik ediyorum. Sahabeyi kiram, İslam’ın dayandığı kaynaklardan bir kaynaktır. İslam’ın bize ulaşmasında ve anlaşılmasında sahabenin çok büyük rolü vardır. Çünkü asıl İslam’ı yaşayarak bizlere aktaran en sağlam kaynak en temel kaynak sahabeyi kiramdır. Bu yüzden sahabeleri öğrenmeye anlamaya çokça gayret etmeliyiz. Bu münasebetle bu etkinliklerle programlar düzenlemeliyiz. Hatta bütün sahabeleri tek tek tanımaya yönelmeliyiz.

“Abdullah bin Abbas da ilim kaynaklarından bir kaynaktır”

Abdullah bin Abbas’ın "Allah’a yemin ederim ki: ‘Ben Kur’an ayetlerinin tümünün nerede, nasıl, kimin için nazil olduğunu biliyorum.’ sözünün sahabe hayatının bizim için ne kadar elzem ve gerekli olduğunu gösterdiğini belirten Altun, "Abdullah bin Abbas, ilim kaynaklarından bir kaynak olduğuna göre demek ki bütün sahabeler böyledirler. Toplum olarak sahabenin ahlak, iman ve takvasına gerçekten ihtiyacımız vardır. Sahabenin anlayışının hâkim olduğu bir dünya, sahabe gibi yaşamaktan geçer. Bu yüzden bu tür programların artarak devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Bütün gençleri ve topumu sahabeyi okumaya, anlamaya ve ders çıkarmaya davet ediyorum." dedi.

“Kasım ayı boyunca her Pazar saat 20.30 canlı yayın devam edecektir”

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlerinden Nureddin Teymur, program sonunda yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak her yıl Kasım ayında salonlarda gerçekleştirdiğimiz ‘Kasım Ayı Sahabe Ayı’nı bu yıl pandemi nedeniyle internet ortamında canlı yayın olarak youtube ve twitter kanalı üzerinden ilkini Batman’da gerçekleştirdik. Kıymetli hocalarımız bize sahabeyi tanıtmaya ve anlatmaya çalıştılar. Allah kendilerinden razı olsun. Programı canlı izleyemeyen kardeşlerimiz youtube'dan tekrar izleyebilirler. Kasım ayı, sahabe ayı etkinliklerimiz ay boyunca her pazar günü akşam saat 20.30’da inşallah canlı olarak devam edecektir. Bu arada her yıl düzenlediğimiz siyer yarışması bu yılda inşallah Allah nasip ederse ‘’Online’’ olarak gerçekleştirilecektir. Kayıt yapmayan kardeşlerimizin de bir an önce kayıtlarını yapmalarını tavsiye ediyorum.”

“Peygamberi sevmek ashabını yakından tanımamızı gerektirir”

Peygamberi sevmek şüphesiz ashabını sevmeyi gerektirdiğini ifade eden Eğitimci Mehmet Emin Sütçü, “Peygamber sevdalısı olmak için şüphesiz Peygamber sevdasıyla ömürlerini tüketmiş olan ashabı yakından tanımak ve bilmek gerektirir. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki sahte önderlerin, sahte kahramanların adeta piyasada cirit attığı ve gençlere insanlara rol model olarak sunulduğu bir dönemdeyiz.

Böyle bir dönemde hakikaten üzerimize düşen, gerçek önderin, gerçek liderin, gerçek yol göstericinin hazreti Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) olduğuna ve onun davasını yüklenmiş olan ashabının gerçek kahramanlar olduğunu tüm insanlara ispat edebilmektir.

Peygambere ve İslam’a yapılan bunca hakaretin ardından üzerimize düşen temel şey aslında onların bu saldırılarına inat, Peygamber’e daha çok sarılmak, sünnetine daha çok bağlanmak, onu ve o seçkin ashabını tüm insanlığın istifadesine sunabilmek için onları hem tanımak hem de hayatlarını hayatımıza aksettirmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Peygamber Sevdalıları Vakfı çok ciddi bir boşluğu doldurmaktadır”

"Allah Teala, bizi pandemi gibi bir musibetle imtihan ediyor" diyen Sütçü, “Bu yüzden sosyal medya üzerinden yürütülen bu çalışmalar daha fazla kitlelere ulaşabilmek için ciddi bir vesiledir. Bu manada Peygamber Sevdalıları Vakfı da çok ciddi bir boşluğu doldurmaktadır. Dışardan baktığımızda tıpkı bir hastalığı iyi teşhis eden ve teşhis ettiği hastalığa en uygun ilacı sunan mütehassıs hekimler gibi toplumun sorunlarına çareler üretmekte olduğunu görüyoruz. Bu yüzden kendilerine yaptıkları hizmetlere karşılık teşekkürü bir borç biliyoruz. Rabbim çalışmalarını bereketlendirsin. Bizleri, Peygamberi ve sahabesini tanıyan ve yolunu sürdüren kullarından eylesin inşallah.” dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir