• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Şehid, Şahid Olandır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Yeni İhya-Der tarafından Diyarbakır`da "Şehitleri Anma ve Anlama Gecesi" düzenlendi. Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda İslam`ın aziz şehitleri konulu sinevizyon gösterimi sunuldu.
 
Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı-yazar Sertaç Tekdal, İslami kavramların dejenere edildiğine dikkat çekerek, "Kavramlarımızın içi boşaltılıyor ve bilelim ki Kur`an kavramlardan müteşekkildir. Kuran`ı oluşturan sureler, sureleri oluşturan ayetler, ayetleri oluşturan kavramlardır. Siz Kuran`ın bu kavram ve kelimelerini bozar ve değiştirirseniz insanların Kuran anlayışı da kökten değişecektir. İşte o nedenle Kur`ani kavramlarımızı iyi öğrenmek durumundayız" dedi.
 
Kavramları Kuran`dan öğrenmemiz gerektiğinin altını çizen Tekdal, "Kur`ani kavramlarımızı günümüzde zihinleri bulandırmaya çalışan, İslam anlayışını kendi arzu ve isteklerine göre insanlara sunmaya çalışan bedbahtların anlatım tarzıyla değil bizatihi Kuran`dan öğrenmek durumundayız. İşte bu kavramlardan birisi de elbette Şehid ve Şehadet kavramlarıdır" ifadelerini kullandı.
 
"Şehit bir mum gibidir"
Şehidin bir mum gibi nitelendirildiğini belirten Tekdal, "Şehit dinamikliğini kendini feda ederek gösteriyor. Şehit bir mum gibi nitelendirilir. Kendini tüketiyor, dünya hayatında mal varlığıyla, can varlığıyla kendini feda ediyor ama insanlığı uyandırıp insanlığı diriltmeye devam ediyor. İşte şehidin farkı budur" dedi.
 
İslam coğrafyasında rahat yaşayabilmemizin geçmişte kanını döken şehitlerimiz sayesinde olduğunu ifade eden Tekdal, "Eğer geçmişte verilen şehitlerimizi yad etmezsek, sahiplenmezsek izzet ve şerefimizi kaybederiz ve esarete, karanlığa düşeriz" ifadesine yer verdi.
 
Konuşmanın ardından Diyarbakır Vuslat İlahi Grubu tarafından şehit konulu ezgiler seslendirilirken program kapanış duasıyla sona erdi.
(Emrullah Araz - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir