• DOLAR 32.56
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.08
  • ...
Elektrikte `Kayıp ve Kaçak Bedeli`ne İade Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yargıtay, dağıtım şirketinin, yerel mahkeme tarafından da onaylanan kararın iptaline ilişkin başvurusunu reddetti.

Elektrik abonesi Cahit Ayık, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şubesi`nde düzenlediği basın toplantısında, Işıklar Mahallesi`nde yaşadığı evde 2007 yılının eylül ayından bu yana elektrik abonesi olduğunu ve faturalara yansıtılan kayıp ve kaçak bedelinin iadesi için 2011`de Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ`ye başvurduğunu bildirdi.

Şirketin, kayıp ve kaçak bedelini iade edemeyeceğini bildirmesi üzerine Tepebaşı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti`ne başvurduğunu dile getiren Ayık, şöyle konuştu:

``Şikayetimi kabul eden Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, dağıtım şirketinin sadece fatura ayrıntısı bilgisini verdiği 2011 yılının nisan ile aralık ayları arasına isabet eden kayıp ve kaçak bedellerinin yasal faiziyle tarafıma iadesine karar verdi. Bunun üzerine, şirketin Tüketici Mahkemesi`ne yaptığı itiraz reddedildi. Davacı şirket, daha sonra Yargıtay`a temyiz talebinde bulundu. Yargıtay 7. Hukuk Dairesi`nin temyiz talebini reddetmesiyle şirket, kayıp ve kaçak bedeli, yasal faizi ve tarafımdan yargılama sırasında tahsil edilen posta giderlerinden oluşan toplam 39,16 lirayı, banka hesabıma aktardı.``

Ayık, ödediği diğer faturalara yansıtılan kayıp ve kaçak bedelini de geri alabilmek için Tepebaşı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti`ne yeniden müracaat edeceğini sözlerine ekledi.

TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp ise her zaman Ayık`ın yanında olduklarını ifade etti.

Ayık`ın, bilinçli bir tüketici olduğunu kaydeden Özalp, ``Şu anda elektrik faturalarında gizlenen ve abonelerin ödeme zorunluluğu olmayan kayıp ve kaçak bedelinin, hangi gider kalemi altına yansıtıldığını bilmek istiyoruz. Tüketicilerin, kayıp ve kaçak bedellerini geri almak için önce dağıtıcı şirkete dilekçeyle başvurması, ardından Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine şikayetçi olmalarını öneriyoruz`` diye konuştu.

 Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir