• DOLAR 32.512
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2428.577
  • ...
Şehit, tanıklık edendir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Şubat ayının şehadet ayı olması münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa şubesi "İslam Şehitlerini Anma ve Şehadeti Anlama" program düzenledi. Program Eyübiye Çamlık Düğün Salonun da dün akşam saat 19.30`da gerçekleşti. Program Mehmet Tabak`ın okuduğu Kur`anı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Daha sonra Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Başkan Yardımcısı Osman Gülebak, açılış konuşması yaptı. İslami değerlerin tersyüz edildiği, İslami kavramların içinin boşaltıldığı bir dönemde yaşandığı bir dönem olduğuna dikkat çeken Gülebak, "Kur`an`ı ve İslam`ı yok edemeyenler Kur`ani ve İslami kavramların doğru anlaşılmasının önüne geçmek için bu kavramlara farklı anlamlar yüklemişlerdir. Bununla İslam ümmetini ortadan kaldırmaya çalışmışlardır. Bu kavramlardan birisi de şüphesiz şehadettir. Şehadet günümüzde bir kayıp olarak görülmektedir. Allah (cc) şehidlerin ölmediğini ve onların diri olduklarını bize bildirmişken bizler onları nasıl ölü olarak görebiliriz. Şehadet; bir insanın dünya ve ahrette ulaşabilecek en büyük mertebedir. Peygamber efendimiz (s.a.v) `peygamberlerin bile şehidlerin makamına gıpta ile baktığını` buyuruyor" dedi.
 
Program sanatçı Özcan`ın şehit ve şehadet ile ilgili okuduğu ilahiler ile devam etti. Daha sonara şehitlerin anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği Tiyatro Grubunun sahabe Zeyd Bin Desinne`nin ve Hubeyb`in şehadetlerini canlandırmaları programa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Molla Osman Tayfur Hoca, Şehidin Allah`ın varlığına, hükümdarlığına, birliğine, hâkimiyetine tanıklık ettiğini vurgulayarak, "Hak yol olan tevhid yolunun doğruluğuna tanıklık etmiştir. Zalimlerin zulmüne tanıklık etmiştir. Tağutların yüzüne hakkı haykırarak bu ümmete tanıklık etmiştir şehit. Onun için şehit bir tanıktır. Tanıklığını eda etmiştir. Zaten her Müslüman tanık değil midir? Bizler kemle-i şehadet getirerek tanıklık yapmıyor muyuz?" şeklinde konuştu.
 
Şehidin Allah`a nasıl ulaşılacağını gösteren insan olduğunu ifade eden Molla Osman Tayfur son olarak, " Şehit hazır olandır. Hani biz şu dünya ahkamı için bazen ihtilaflı konular için şahit isteriz ya ve oda gelir şehadetlik eder. Ve şehadet için hazır olandır. İşte şehit hazır olandır. Nasıl bir hazırlık evvela şehadete hazırlanmıştır. Onun için Allah`ın yoluna girmiş Allah`ın yolunda yürümüş ve bu uğurda malıyla, diliyle canıyla, mücadele etmiş ve bu mücadele sonunda gerektiğinde ruhunu teslim etmiştir. Bizler Müslümanlar olarak her birimiz bu hazırlığı yapmak zorundayız" dedi.
(Mehmet Demir-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir