• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Viranşehir Cami Der Suriyeli Çocukları Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde faaliyetlerde bulunan Cami-Der hizmetlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Suriyeli mültecilere yaptığı yardımlarını aralıksız devam ettiren dernek bu haftada yüzlerce Suriyeli çocuğa oyuncak dağıtımında bulunarak çocukları sevindirdi.
 
Haftalık yapılan yardım ile ilgili açıklamada bulunan yardım komisyonu başkanı İ. Halil Dolaş" Bu hafta içerisinde 350 Suriyeli çocuğa oyuncak, 2 aileye elbise, 2 aileye mutfak malzemeleri, 3 aileye halı, 1 aileye ( yaşlı hastalarından dolayı ) iki çekyat, 3 aileye toplamda 5 adet battaniye, 3 aileye gıda kolisi, 15 aileye peynir ve yeni doğan bir bebeğe beşik ile yeni doğan malzemeleri yardımında bulunduk " açıklamasında bulundu.
 
Dolaş, açıklamasının devamında ; "savaştan en çok çocuklar etkilenmekte ve psikolojileri alt üst olduğu gibi zor yaşam koşullarına da katlanmak durumunda kalmışlar. Biz istedik ki çocukların yüzlerini güldürelim ve unuttukları çocukluklarını onlara bir nebzede olsa yaşatmaya vesile olalım. Bu hayra vesile olan esnaflarımıza katkılarından dolayı şükranlarımızı sunarız" dedi.
 
Yardımı alan mülteci çocukların aileleri ise yardımlar ile ilgili olarak, "Allah dernekten razı olsun aylardır dernek bizlere yardımda bulunmak için koşuşturuyor. Ve birçok ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Yüzlerce aile Viranşehir`de ikamet etmekteyiz. Hepimiz için koşuşturuyorlar. Biz bu kadar ilgi ile karşılaşacağımızı doğrusu beklemiyorduk. Son olarak çocuklarımız için oyuncakları kapılarımıza kadar getirmeleri bizleri çok sevindirdi. Bu ince düşünceleri nedeni ile onlara minnettarız" diyerek duygularını dile getirdiler.(Sabri Acet-İLKHA )

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir