• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Tek Seferde Suriyelilere En Büyük Konvoy
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İHH İnsani Yardım Vakfı ve İngiltere merkezli Human Appeal işbirliğiyle ülkelerindeki olaylardan etkilenen Suriyelilere ulaştırılmak üzere bin ton un gönderildi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, 40 tırdan oluşan yardım konvoyunun gönderilmesi öncesi düzenlenen törende, Suriye`deki olayların 2 yıla yakın süredir devam ettiğini söyledi.
Aldıkları son rakamlara göre, Suriye`de vurulan ev sayısının 3 milyon olduğunu belirten Oruç, yaklaşık 15 milyon kişinin direk bu nedenle etkilendiğini ifade etti.

Birinci derecede sorumluluklarının ellerinden gelen her şeyi yapmak olduğunu belirten Oruç, şöyle konuştu:
``Bu kriz aslında bize şunu gösterdi; bu coğrafyada çizilmiş olan bütün sınırlar, yapay sınırlardır. Suriye`de bu sıkıntı olduğu zaman şunu anladık ki, Suriye ile Türkiye aslında bir."

Human Appeal Genel Müdürü Osman Mukbil de, İngiltere, Avustralya ve dünyanın diğer ülkelerindeki ofislerinden gelen arkadaşlarıyla birlikte ülkelerinde olaylar yaşanan Suriyelilere yardım amacıyla Adana`da bir araya geldiklerini söyledi.

Zulümden etkilenen Suriye halkına Türkiye halkıyla yardımları göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ede Mukbil, ``Türk halkına, Başbakanına, hükümetine ve aynı şekilde İHH İnsani Yardım Vakfı`na teşekkür ederim. İnşallah bu yardımlarımız aralıksız devam edecek`` dedi.

Konuşmaların ardından yardımların yüklü olduğu tırlar, Suriyelilere ulaştırılmak üzere hareket etti. Tırların, yarın Cilvegözü Sınır Kapısı`ndan Suriye`ye geçeceği kaydedildi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir