• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başörtüsü Özgürlüğüne Diyarbakır`dan Tam Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Memur-Sen Konfederasyonu olarak `Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz` diyerek başlatılan `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyası bütün yurtta sona erdi. Başlangıçta belirlenen 10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak tamamlanan kampanyada toplanan imzalar bugün Memur-Sen genel merkezine ardından gereği yapılmak üzere Başbakanlık`a teslim edilecek.
 
Diyarbakır`dan 515 bin 481 imza
Kampanya ile ilgili bir basın açıklaması düzenleyen Memur-Sen Diyarbakır il temsilcisi Yunus Memiş Diyarbakır`da toplanan imza sayısının 515 bin 481 olduğunu söyledi. Diyarbakır halkının İslami değerlerine canı gönülden bağlı, şehir nüfusunu oluşturan bir milyonu aşkın insanının iki kişiden birisine ulaştıklarını ifade eden Memiş, "Müslüman Diyarbakır halkımıza bu kampanyaya vermiş olduğu destek ve başörtüsünü dinin yüce bir değeri olarak sahiplendiğini ve değerlere bağlılığını tüm dünya halkına ilan etmiştir. Halkımızın İslami duyarlılığı ne derece üst bir durumda olduğu bir kez daha ispatlanmış oldu" dedi.
 
"Bundan sonra sorumluluk hükümetindir"
Açıklamasında Türkiye`nin kılık-kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından bir an önce kurtulması gerektiğini vurgulayan Memiş, "Türkiye`nin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Sayın Başbakan`a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM`nindir, siyaset kurumunundur. Siyasilere çağrımız şudur, Dünyada emsali görülmemiş, 10 milyona aşkın imza ile halkımız tercihini açıkça ortaya koymuş, halkın iradesini siyasi temsilcilerine en iyi bir şekilde ifade etmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Sorumluluğunu yerine getirmeyenler seçimde affedilmeyecek
İmza kampanyasını başlattıkları günden itibaren milletin ilgisinin kendilerini memnun ettiğini söyleyen Memiş, kampanyanın beklenilenin üzerinde ilgi görmesi doğru bir iş yaptıklarının göstergesi olduğunu ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü; "Yönetmeliklerle, kısmi düzenlemelerle tam demokratikleşmenin sağlanamayacağı açıktır. Memur-Sen olarak, 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme hamlesinin yeni anayasa ile sürmesi gerektiğini dile getirmiştik. TBMM`de yeni anayasa konusunda bir uzlaşı olmadığını görmek, milletimiz gibi bizleri de üzmektedir. Seçim vaadi olan yeni anayasa konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyenleri milletimiz, bir sonraki seçimde affetmeyecektir.
 
Memur-Sen olarak mevsimsel iyileştirmeler yerine, kalıcı ve anayasa güvencesiyle getirilen demokratikleşme ve özgürlüklerden yana taraf olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Temel hak ve özgürlükler kişilerin inisiyatif ve lütfuyla kullanılan hakka dönüşmemelidir. Hak ve özgürlükler, yasalarla ve anayasayla teminat altına alınmalı, en temel hakların kullanımı, bir minnet borcu doğurmamalıdır."
 
"Destek veren STK`lara Teşekkür Ederiz"
Memur-Sen olarak sorumluluklarını yerine getirmenin vicdani rahatlığını yaşadıklarını belirten Memur-Sen Diyarbakır il temsilcisi Yunus Memiş, "Bu kampanya sürecinde bize destek olan başta Diyarbakır il Valimiz sayın Mustafa Toprak`a, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir`e, Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır şubesi, Özgür-Der Diyarbakır şubesi, Ayder, Anadolu Gençlik Derneği, Diyarbakır Değerlerini Tanıtma Derneği, İhvan-Der, Sur, Yenişehir ve Bağlar İlçe Belediye Başkanlıklarına, değerli kadirşinas halkımıza ve ismini sayamadığımız bütün kişi ve kurumlara da ayrıca teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir