• DOLAR 32.572
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2431.545
  • ...
SON DAKİKA
`Şeyh Şamil gibi önderlere ihtiyacımız var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - "Özgürlüğe Çağrı Şeyh Şamil" adlı kitabın yazarı Sadullah Aydın, tarihte İslam ümmetine önderlik eden büyük önderlerin olduğunu ifade ederek, bu önderlerden birinin ise Çeçenya direnişinin efsanevi önderi olan Kafkas Kartalı Şeyh Şamil olduğunu söyledi.
 
Şeyh Şamil`in günümüzdeki İslam ümmeti tarafından çok az bilinen bir insan olduğunu belirten Aydın, "Şeyh Şamil`i tanırsak şuan da Çeçenistan`da Ruslara karşı direniş gösteren Çeçenleri de çok iyi anlayabileceğiz" dedi.


Şeyh Şamil`in Rus emperyalizmine karşı 50 yıl boyunca destansı bir mücadele verdiğini vurgulayan Aydın, onun çok az imkânlarla yiğitçe mücadele vermiş bir İslam kahramanı ve önderi olduğunu söyledi.


Aydın, "Şeyh Şamil denildiği zaman akla sabır gelir. Şeyh Şamil denildiği zaman akla adalet ve hürriyet için ölümüne direniş gelir. Şeyh Şamil`in hayatıyla ilgili 1993`te `özgürlüğe çağrı` adlı bir kitap yazdım. Yazdığım romanda Kafkasya Kartalı olan Şeyh Şamil`in hayatı, mücadelesi ve idealleri için, davası için katlandıkları fedakârlıklar anlatılıyor. İnşallah kitap okunduğu zaman Şeyh şamil`in davasını, amacını daha iyi anlarız" dedi.


Şeyh Şamil`i bilen Çeçenistan`daki direnişi de daha iyi anlayacağını belirten Aydın, "Günümüzdeki birçok insan bir avuç güçsüz, silahsız Müslüman`ın, zamanın süper gücü olan Rusya`ya karşı en ilkel silahlarla mücadele etmesini anlamıyor. Onlar Şeyh Şamil`i bilmiş olsaydılar, günümüzdeki Çeçenya direnişini daha iyi anlardılar. Bugün İslam Ümmeti tarihinin en mazlum ve ezilmiş dönemini yaşıyor" dedi.


İslam Ümmetinin Şeyh Şamil gibi önderlere ihtiyacı var
Bugün İslam coğrayasının, büyük bir işgal, zulüm ve sömürü altında ilim ilim inlediğini dile getiren Aydın, İslam Ümmetinin adalete, özgürlüğe, vahdete ve kardeşliğe susadığını belirtti. Aydın, "Bugün herzamankinden çok Şeyh Şamli gibi yiğitlere ihtiyacımız var. Bizim büyüklerimiz Şeyh Şamil gibi İslam için canlarını ortaya koysalardı bugün İslam Ümmeti bu durumda olmayacaktı. İslam Ümmeti tekrar dirilebilmesi, özgürlük ve adalete kavuşabilmesi için Şeyh Şamil gibi önderlere ihtiyacımız var. İnşallah Allah bize Şeyh Şamil gibi liderler nasip eder" dedi.


Şeyh Şamil`in yaşam tarzı
Aydın, "Şeyh Şamil, `Benim kavgam ne onur kavgası ne de çıkar kavgasıdır! Benim kavgam inanç ve iman kavgasıdır. İnancım için yaşıyor, inancım için gülüyor ve inancım içim ağlıyorum" diyen bir adamdır. `İnancım yoksa ben de yokum! İnancım, imanım için ölmek en büyük mutluktur benim için" diyen bir adamdır Şeyh Şamil. Onun tek bir ideali vardı, o da Kafkasya`ya İslam`ın hâkim olmasıydı" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir