• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Görüşmeler Ümit Verici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali, parti liderleriyle buluşmasının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında, teknokrat hükümeti kurulması yönündeki görüşmelerin ümit verici olduğunu belirtti.

Toplantının detayları hakkında bilgi vermeyen Cibali, teknokrat hükümetinin kurulması çerçevesinde, olumlu görüşlerin değerlendirilmesi için gelecek Pazartesi, parti liderleri ile yeniden bir araya geleceklerini belirtti.

Cibali, teknokrat hükümetinin kurulması çerçevesindeki müzakerelere katılan partilerden ``görüşmelerle ilgili basın açıklaması yapmamalarını`` talep etti. Cibali, ``Tunus, önemli ve hassas bir dönemden geçiyor. Katılımcı partilerle birlikte, ortak şekilde yürütülen bu siyasi çalışmanın selameti açısından, partilerin yapılan görüşmeler hakkında açıklama yapmamasını istiyoruz`` dedi.
Hammadi Cibali, ülkedeki siyasi parti liderlerinin, teknokrat hükümetinin kurulması için diyalog masasına oturmalarını ``Ülkenin ulusal çıkarlarının gerçekleşmesi yönünde olumlu bir adım`` olarak değerlendirdi.

Hammadi el-Cibali, ``teknokrat hükümeti`` kurulması yönündeki teklifinin siyasi çevreler tarafından kabul edilmemesi halinde Cumartesi (bugün) günü istifa edeceğini bildirmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir