• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sınırdaki Suriyelilere Günlük Kumanya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ülkelerindeki olaylar nedeniyle evlerini terk ederek güvenli bölge olduğu için Hatay`ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırı karşısında kurulan Atme kampına sığınan Suriyeli ailelerin yarasına, Türk Kızılayı ``merhem`` oluyor.

Türkiye sınırının öbür tarafında kurulan bin 200`ün üzerindeki çadırda ağır kış koşullarına karşı yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelere, yaklaşık 7 aydan bu yana düzenli olarak Türk Kızılayı tarafından günlük 17 bin bin kumanya sağlanıyor.

Türk Kızılayı görevlileri, özellikle çocuklar ve kadınların olumsuz yaşam koşullarından etkilendiği kampa ``yağmur çamur`` demeden peynir, tereyağı, zeytin, reçel ve çikolatadan oluşan kumanyaların yanı sıra, 17 bin ekmek, 17 bin su ve 25 ton unu, kamyonlarla getiriyor. Un çuvallarının üzerinde, ``Türk halkının Suriye halkına insanı yardımıdır`` yazıyor.

Gıda maddeleri ve su, sınırdaki tel örgünün yakınına yanaşan Suriyelilerin araçlarına, Suriyeli kamp sorumlularının gözetiminde aktarılarak, dağıtım yapılacağı büyük çadırlara götürülüyor. Suriyeliler ise bu çadırların önünde kuyruğa girerek günlük iaşelerini alıyor.


Yaşlısı ve genciyle hemen her yaştan Suriyeli, gıda maddelerinin kamyondan kamyona yüklenmesinde canla başla çalışırken, Türkiye`den gelen bu destek karşısında yaşadıkları sıkıntıyı bir anda unutup yüzleri gülüyor.


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir