• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Dokunulmazlıklar 4. Yargı Paketi`ni Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meclis`e gelen 923 dosyadan 738`i BDP, 57`si ise bağımsız milletvekilleri Leyla Zana, Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Levent Tüzel`e ait... Halen TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu`nda bulunan dokunulmazlık dosyalarından 290`ını, ``terör örgütünün propagandasını yapmak`` suçundan düzenlenmiş dosyalar oluşturuyor.

Pakette, propaganda ve başka düzenlemelerin de olabileceği dikkate alındığında, yaklaşık 300 dosyanın düzenlemeden etkilenebileceği ve düşebileceği tahmin ediliyor.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 4. Yargı Paketi`nde, propaganda suçuna ``cebir ve şiddet`` şartının getirilmesinin beklendiğini ifade ederek, bu durumdan bazı dokunulmazlık dosyalarının etkilenebileceğini söyledi. Kuzu, ``Paketin yürürlüğe girmesiyle fezlekeler tek tek incelenir; şiddet ve cebir içermeyen örgüt propagandası suçlarını içeren dosyalar düşer. Böylece fezlekeler belli oranda azalmış olacak`` dedi.

Düzenlemenin yasalaşmasının ardından savcılık, suçun düştüğü fezlekeleri Başbakanlık kanalıyla TBMM`den isteyecek. Yapılacak değerlendirmede, tek tek yapılacak incelemede fezlekenin düzenlemeden etkilenip etkilenmediğine bakılarak ayıklama yapılacak.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir