• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Emniyet Genel Müdürlüğü'nde daire başkanlığına A Haber muhabirinin atanmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

A Haber parlamento muhabiri Levent Eke, geçen günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü “Medya, Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanı” olarak vekâleten atanmıştı.

Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Genel Başkanı İsmail Çalışkan, A Haberi muhabiri Levent Eke'nin Emniyet Genel Müdürlüğü Medya – Halkla İlişkiler ve Protokol Dairesi Başkanlığı makamına atanmasını eleştirdi.

Bu atamanın, hem hukuka hem de teşkilatın geleneksel hiyerarşik yapısına uygun olmadığını iddia eden Çalışkan, "Biz, emekli emniyet müdürleri olarak teşkilatımızın önemli makamlarına benzer atamaların yapılmasından endişe duymaktayız. Sayın Levent Eke’ye kendi mesleğinde başarılar dileriz” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilat şemasında 23 daire başkanlığı ve 6 başkanlık direkt emniyet genel müdürüne bağlı olarak hizmet verdiğini belirten İstanbul Emniyet Müdürülüğü’nde uzun yıllar rütbeli olarak görev yapan Mustafa Böğürcü, “Toplam 29 başkanından sadece İnşaat Emlak Daire Başkanı vekâleten atanmıştı. Şimdi de  A Haber muhabiri Levent Eke Medya, Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanı olarak atandı” dedi.

Daire başkanı olacak ya da yapılması uygun olarak düşünülen emniyet mensubunun kanun gereği 1. sınıf emniyet müdürü kadrosunda olması gerektiğinin altını çizen Böğürcü, söz konusu atamaların da kanuna uygun olmadığı için vekâleten yapıldığını söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir