• DOLAR 32.568
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2428.624
  • ...
İzmir'deki depremde yıkılan binalarda arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

30 Ekim cuma günü saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 16,54 km derininde meydana gelen deprem sonrasında, 40'ının büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam 786 artçı sarsıntı yaşandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Bayraklı ilçesinde 17 binada başlanan arama-kurtarma çalışmaları 8 binada tamamlandı.

Rıza Bey Apartmanı, 2 bloktan oluşan Emrah Sitesi, Yağcıoğlu Apartmanı, 3 bloklu Barış Sitesi, Doğanlar Apartmanı ve Yılmaz Erbek Apartmanı'nda ise çalışmalar devam ediyor.

Bu binalardan 7 katlı olan Doğanlar Apartmanı altında bir kafe bulunuyor. Depremde yola doğru devrilen 21 dairelik Yılmaz Erbek Apartman enkazının altında kaç kişinin olduğu net olarak bilinmiyor. Apartmandan 8'i sağ olmak üzere 9 kişi çıkarıldı.

Tamamen yıkılan ve çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiği 8 katlı Rıza Bey Apartmanı'nda dün gece bir kişi ölü olarak çıkarılırken, Ahmet Çitim’de (70) yaralı olarak enkaz altından kurtarıldı. Çitim, sağlık ekipleri tarafından ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Rıza Bey Apartmanı'nda devam eden çalışmalar kapsamında bu sabah da Fatih Ağar (51) enkaz altından ölü olarak çıkarıldı.

Bölgede devam eden arama kurtarma çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde AFAD, JAK, AKUT, Kızılay, İHH ve çeşitli STK’lar ile belediyeler tarafından yapılıyor. Ekipler vinç ve iş makinesi yardımıyla çalışmalarına devam ediyor. Zaman zaman sessizlik çağrılarının yapıldığı binada yakınları bulunanların bölgedeki umutlu bekleyişi de sürüyor.

Ekipler, çevrede sessizliği sağladıktan sonra “Sesimi duyan var mı, sizi kurtarmaya geldik, duyuyorsanız bulunduğunuz yere vurun” diyerek içeriden ses duymaya çalışıyor. Ayrıca arama cihazıyla de enkazda herhangi bir hareket olup olmadığı kontrol ediliyor.

Bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarında köpekler de kullanılıyor. Tamamen çöken binalardan 7 katlı Yağcıoğlu Apartmanı'nda da enkaz altında olduğu tahmin edilen kişilere ulaşılmaya çalışıyor.

Öte yandan depremzedelerden bir bölümü dün gece AFAD ve Kızılay tarafından kurulan çadırlarda, bazıları da kendi çadırlarında geceyi geçirdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir