• DOLAR 32.567
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2436.218
  • ...
Depremi yaşayan İzmirliler ikinci geceyi de sokakta geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Seferihisar açıklarında meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 6,8 şiddetindeki depremin ardından Bayraklı'da, yıkımın yaşandığı bölgede arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

 

Yaşanan deprem sonrasında devam eden artçı sarsıntılar sebebiyle tedbir amaçlı olarak ilk geceyi dışarıda geçiren İzmirliler, tedbiri elden bırakmamak için ikinci geceyi de dışarıda geçirdiler.

Depremde evleri hasar görmemesine rağmen oluşan korku ve panik sebebiyle evlerine girmeye çekinen vatandaşlar, aileleriyle birlikte park ve bahçelerde kurdukları çadırlarda kalıyorlar. Gece saatlerinde havanın serinlemesiyle birlikte ateş yakan vatandaşlar, yaktıkları ateşin etrafında ısınmaya çalışarak sabahlıyorlar.

Deprem anında yaşadıkları korku ve panik ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, evleri hasar görmemesine rağmen devam eden artçı sarsıntılar sebebiyle evlerine girmek istemediklerini, bu sebeple geceyi dışarda geçirdiklerini söylediler.

"Gece biraz soğuk oluyor ama ateş yakıyoruz"

Tedbir amaçlı olarak ailece dışarda olduklarını belirten Vedat Kılıçkaya, "2-3 gün daha bekleyeceğiz. Ufak ufak artçılar oluyor. Tedbir olarak akşamları eve girmiyoruz. Evimiz hasar almadı ama çocuklar artçılardan dolayı tedirgin oldukları için eve girmiyoruz. Gece biraz soğuk oluyor ama ateş yakıyoruz. Çadırlar da var. Çocuklar çadırlara giriyor, sıkıntı olmuyor." dedi.

"Tedbir amaçlı ailece dışarıdayız"

Deprem anında evde olduğunu söyleyen Saadettin Doğru, "Evde uzanıyordum. Önce hafif bir sallantı oldu. Ondan sonra inanılmaz bir şiddette deprem oldu. Evimizde hasar yok ama yıkılan çok bina oldu. Tedbir amaçlı ailece dışarıdayız. Ateş yakarak sabahlıyoruz.  Allah beterinden korusun." diye konuştu.

"Evimizde hasar yok ama tedbir amaçlı dışarıdayız"

Deprem anında yaşadıklarını anlatan Batuhan Çolak, "Deprem anında işyerindeydim. Evime nasıl gelebilirim diye düşündüm. Biraz trafik yoğunluğu oldu ama çok şükür gelebildim. Evimizde hasar yok ama tedbir amaçlı dışarıdayız. Etrafımızda çok çöken bina olunca ister istemez eve girmeye çekindik. Önümüzdeki günlerde eve gireriz diye tahmin ediyorum." dedi

"67 yaşındayım, hayatımda böyle bir şey görmedim"

Deprem anında yıkılan binanın yanında bulunan bankadan para çektiğini ve binanın yıkılışını bizzat gördüğünü ifade eden Mikdat Onur, "ATM'den biraz ayrılıp yol ortasına geldiğim anda bina yıkıldı. Öyle bir duman oldu ki, Bornova tarafı gözükmedi. O an acaba İzmir battı mı diye düşündüm. Ben 67 yaşındayım. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Yerlere tutunmaya çalışıyordum ama tutunamıyorduk. Arabaya tutunmaya çalışıyordum ama tutunamıyordum. Evimizde herhangi bir hasar yok ama korkudan eve giremiyoruz." şeklinde konuştu.

"Birkaç gün idare edeceğiz ama eninde sonunda o eve gireceğiz"

Vatandaşlardan Ayhan Aksakal da, "Deprem anında hanımla beraber evdeydik. Yaklaşık 10 dakika sonra işe gitmek için evden çıkacaktım. O anda sarsıntı olunca ben sakin durdum ama hanım panikledi. Geçer diye bekledim ama baktımki iyice şiddetlendi. Öyle olunca 'çıkalım' dedik. O esnada çok sarsıntı olduğu için dışarı çıkarken sağa sola savrulduk. Sokağa çıktığımızda insanların dışarda olduğunu gördük. Bazı apartmanların yıkıldığını öğrendik. Kızım işte, torunum okuldaydı. O an onlara ulaşmaya çalıştık ama telefonlar çalışmadı. Eşimde panik olduğu için biraz korkuyor. Onun için parkta kalıyoruz. Bizde çadır vardı, onu kurduk. Birkaç gün idare edeceğiz ama eninde sonunda o eve gireceğiz. Başka çaremiz yok." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir