• DOLAR 32.462
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2471.642
  • ...
Sebep 'vesayetçi zihniyet' mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2002 genel seçimlerinin ardından tek başına iktidara gelen AK Parti, 2023’te 21. Yılını dolduruyor. Ancak yıllardır aralıklarla meydana gelen depremlerde on binlerce vatandaşını yitirmiş, yüz binlerce vatandaşı evsiz kalmış ülkede sağlam yapılaşma için bugüne kadar güçlü bir adım atılamadı.

Son yıllarda başlatılan, daha doğrusu başlatılmaya çalışılan kentsel dönüşüm projeleri kentsel ranta dönüştü.

Almanya’da 1945’ten bu yana sadece 2 defa değişen imar yasası Türkiye’de son 11 yılda 164 kez değişti. Hazineye katkı sağlamak  amacıyla 7 kez gerçekleştirilen imar afları da adeta çürük yapıları koruma altına aldı.

Bugün iktidarının 18. Yılında olan ve yerel yönetimde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti, çürük yapılaşmanın sorumluluğunu vesayetçi zihniyete yüklüyor, paylaşmıyor.

Afet bölgesine acil müdahale, afet mağdurlarına barınak ve gıda temininin ivedilikle sağlanması önemli olsa da devletin esas görevi bu mağduriyetlerin önüne geçmektir.

Devlet, evlerin mezara dönüşmesini engelleyerek vatandaşın refahını sağlamakla görevlidir.

Sorumluluk yüklenen vesayetçi zihniyet ve eserleri tarihe gömülemiyorsa 18 yıllık iktidarın ve 2023 hedefinin anlamı nedir?

Sorumluluktan kaçınılması, bu korkunç depremin enkazın kaldırılmasıyla birlikte bu felaketin de hafızalardan silineceğini, çürük ve çarpık yapılaşmanın artarak devam edeceğini ortaya koyuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir