• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
`Çocuklar Ailenin Çimentosudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Ulu Camii Konferans salonunda düzenlenen programa eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Şakir Gözütok ve çok sayıda bayan katıldı.


Program Kur`an tilavetiyle başladı. Kur`an tilavetini ardından "Ailede İletişim ve Mutlu Olma Sanatı" konulu bir konuşma gerçekleştiren eğitimci-yazar Ali Erkan Kavaklı, aile içinde bireylerin birbirlerine nasıl davranması gerektiği hususunda bazı ipuçları verdi.


Aile içinde çocuk sevgisinin büyük bir öneminin olduğunu anlatan Kavaklı, "Bölgemizde, büyüklerin yanında çocuklar öpülmez gibi bir anlayış var. Hâlbuki bu yanlış bir anlayıştır. Peygamber Efendimizin hayatına baktığımızda çocukları öpüp koklamıştır. Her anne ve baba çocuğuna kendisini sevdiğini söylemeli, onu öpüp koklamalı. Çocuklarınızı sevmeden yuvanızı devam ettiremezsiniz. Yapılan araştırmalarda, çocuklu ailelere sahip bireylerde boşanmaların çok az bir seviyede olduğunu gösteriyor. Çocuklar bir ailenin çimentosudur. Geride hayırlı evlat bırakmak anne ve babanın öldükten sonra amel defterinin devam etmesini sağlıyor" dedi.


Aile içinde sevgi, saygı, güven, sadakat, şefkat gibi duyguların önemine değinen kavaklı, televizyon ve internetin aile içinde oluşturduğu sorunları anlattı.


Programda bir diğer konuşmacı Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Şakir Gözütok ise `Resulullah`ın Gözüyle Kadın" konulu bir konuşma yaptı.

Programın ardından İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Abdullah Akdoğan tarafından panelistlere plaket takdim edildi. (Fırat Arslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir