• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
Evlat nöbeti 425'inci gününde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

14 aydır HDP Diyarbakır İl Başkalığı önündeki evlat nöbeti tutan Fatma Akkuş ve Cennet Kabaklı çocuklarını almadan evlat nöbetini bırakmayacaklarını belirtiler.

Akkuş, "14 aydır, buradayım. HDP'liler bizleri görmezlikten geliyor. Sözde Kürtlerin vekilliğini yapıyorlar. Bizler de Kürt halkıyız. HDP, çocuklarımızı alıp PKK'ye göndermiş. Çocuklarımızı dağda ölüme terk etmişler. PKK, bizim kız çocuklarımızı dağlarda rezil etmişler. Ne hakları var! Ne istiyorlar bizden! Çocuklarımızı istiyoruz. Çocuğumu almadan da buradan ayrılmayacağım. Ya öleceğiz ya da çocuklarımızı alıp buradan ayrılacağız." dedi.

"HDP kızımın elinden kalem alıp silah verdi"

Kızına seslenen anne Akkuş, "HDP kızımın elinden kalem alıp silah verdi. Kızım! HDP seni kandırarak dağa gönderdi. Yavrum hani sen okul okuyacaktın, hemşire olacaktın? Kızım gel teslim ol. Sesini duymak, kokunu almak istiyorum. Lütfen dön! Kızım seni almadan gitmeyeceğim." ifadelerini kulandı.

"Ya öleceğiz ya da çocuklarımızı alıp buradan ayrılacağız"

Askerliğini yapmak üzere usta birliğine giderken oğlunun yolda PKK'liler tarafından kaçırıldığını söyleyen Kabaklı, "Oğlum Adil kabaklı askerliğini yapmak özere Ağrı Doğubayazıt'a usta birliğine giderken PKK'liler tarafından Tunceli Pülümür yolunda otobüsten zorla alınarak dağa kaçırıldı. Oğlumu HDP ve PKK'den istiyorum. Artık bizlere yaptıkları zulüm yeter." şeklinde konuştu.

PKK'nin dış güçlerin uşağı olduğuna vurgu yapan Kabaklı, "Oğlum kaçırılalı 6 yıl oldu. Bizler, buraya geldiğimiz için HDP'liler bizlere 'satılmış insanlar' diyor. Asıl kendileri satılmışlar. Amerika'nın, Rusya'nın, israilin satılmış uşakları olmuşlar. Oğlumu onlardan istiyorum. HDP ve PKK evladımı nasıl aldıysa öylede geri versin." ifadelerine yer verdi.

Son olarak oğluna gelmesi için çağrıda bulunan Kabaklı, "Oğlum ben seni buradan almadan gitmeyeceğim sen gelmeden evlat nöbetine son vermeyeceğim. Sanma ki arkanda kimsen yok! Ben sana hem anne hem de baba oldum oğlum. Artık yeter gel oğlum." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir