• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Güney Kıbrıs Yarın Sandığına Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi`nde, toplam 545 bin 180 kayıtlı seçmenin 1.139 sandıkta oy kullanacağı seçimlerde oy verme işlemi saat 07:00`da başlayacak ve saat 18.00`da sona erecek.

Seçimlerde, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi`nde bulunan 604 Kıbrıslı Türk de oy kullanacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde yaşayan Rumlar için ise Rum kesiminde ayrı özel bir seçim sandığı oluşturulacak.

Yurt dışında bulunan 14 binin üzerinde Rum seçmen ise başta Yunanistan olmak üzere, aralarında ABD`nin de bulunduğu birçok ülkenin büyük şehirlerinde kurulacak seçim merkezlerinde oy kullanabilecek.

Oy sayımının ise sandıkların kapatılmasından hemen sonra başlaması ve seçime katılan 11 adayın aldıkları oylara ilişkin ilk sonuçların birkaç saatte açıklanmasının beklendiği belirtildi.

Yarın yapılacak seçimlerde, adayların ilk turda seçim kazanması için oyların yüzde 50`sinden fazlasını alması gerekiyor. Bu seçimlerde adaylardan herhangi birinin yüzde 50 oranına ulaşamaması durumunda 24 Şubat`ta en çok oyu alan iki adayın katılacağı ikinci tur seçimleri yapılacak.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi`nde, eski Başkan Dimitris Hristofyas`ın yeniden aday olmadığı seçimlerde 7`si bağımsız 11 aday yarışıyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir