• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
Mısırlılar `Şiddete Hayır` Mitinginde Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Başkent Kahire`de son günlerde ülkede meydana gelen şiddet olaylarına dur demek için düzenlenen"Şiddete Hayır" mitingine yüz binlerce Mısırlı katıldı.
 
Kahire`nin ikinci büyük meydanı Nahda/Kalkınma Meydanında Cemaati İslami`nin organize ettiği mitinge Mısır halkı yoğun ilgi gösterirken miting meydanında Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi lehine sık sık sloganlar atıldı.
 
Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve siyasi uzantısı Hürriyet ve Adalet Partisinin de destek verdiği gösteriye 40`ın üzerinde İslami Partide sembolik olarak katıldığını açıkladı.
 
Cuma namazının ardından başlayan "Şiddete Hayır" mitinginde Muhammed Mursi`ye karşı laik kesimlerce kurulan Ulusal Kurtuluş Cephesi`nin aleyhine sloganlar atılırken " Ulusun Kurtuluşu İçin Ne Yaptınız" diye dev pankartlar açıldı.
 
Nahda Meydanında platform açan Cemaati İslami`nin siyasi atağı Bina ve Kalkınma Partisi`nin temsilcilerinin konuştuğu Mitingde tüm İslami kesimlere "Demirden Yumruk" çağrısı yapılırken Mısır`da huzursuzluk çıkarmaya çalışan İslam düşmanı fırkalara karşı birlik konuşmaları yapıldı.
 
Ayrıca Muhammed Mursi`ye de seslenen parti yetkilileri, "Bizler İslami Partiler olarak senin arkandayız yalnız ülkede terör estirenlere karşı gereken her şeyi yapman gerekiyor" dedi.
 
İslam Şeriatının ülkenin temel anayasası olmasını isteyen göstericiler akşam namazının ardından dağıldılar.
 
Kara Blok yine terör estirdi
Mısır`da rejim karşıtı gösterilerde yeni bir oluşum olarak sık sık adından söz ettiren Kara Blok ortalığı yine savaş alanına çevirdi.
 
İslami Kesim Nahda Meydanında "Mursi`ye Destek Şiddete Hayır" mitingi yaparken laik-liberal ve solcu gruplar ise Tahrir Meydanı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde güvenlik güçleri ile çatıştı.
 
Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı sarayına Molotof kokteylleri ve taşlarla saldıran rejim karşıtı göstericiler, Mursi`nin istifasını istedi.
 
Başta Kahire ve Mısır`ın ikinci büyük kenti İskenderiye olmak üzere birçok ilde Mursi karşıtı şiddet içerikli gösteriler yapılırken polis ile protestocular arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. (Osman Çelik - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir