• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Deri Tasarım ve Üretim yarışması`nda finalistler belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR- Türkiye`deki deri endüstrisinin tasarım yelpazesini geliştirmek, Türk derilerinin kullanım alanlarını geliştirmek ve genç tasarımcıların deri sektörüne kazandırılmasını sağlamak amacıyla, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birliği organizasyonunda, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi`nin katkılarıyla, Ege Deri Mühendisliği Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen \"Deri`n Fikirler 3. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması\"nda finalistler belirlendi.

 

İlk 2 yıl, yarışma sistematiğinin oluşturulması aşamasında bölgesel olarak düzenlenen Deri`n Fikirler-Deri Tasarım ve Üretim Yarışması`nın bundan sonraki dönemde ulusal platforma taşınması amacıyla bu yıl İstanbul`daki yerleşik üniversitelerin öğrencilerinin de katılımına açıldı.

 

Yarışmaya 18`i İstanbul`dan 1`i Ankara`dan 39`u İzmir`den olmak üzere toplam 58 tasarımcı ve 22 deri mühendisi online kayıt yaptırdığını, 22 tasarımın finale kalabilmek için yarıştığını belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu, görev yapan jürinin, Bahattin Mertcan, Betül Demirkol, Cüneyt Cansever, Çiğdem Küçük, Derya Altun, Elif Gözde Arı, Esra Görür, Gözde Yavaşoğlu, Kübra Karamanoğlu, Sümeyye Erkan, Zeynep Nural`ın tasarımlarını seçtiğini, bu isimlerin tasarımlarının Mayıs ayında İzmir`de gerçekleşecek finalde yarışmaya hak kazandığını söyledi.

 

Ege İhracatçı Birlikleri`nde toplanan ünlü moda tasarımcısı Simay Bülbül`ün de yer aldığı jüride bölgemizin önde gelen deri firmalarının temsilcileri Süleyman Tahiroğlu, Eyüp Sevimli, Semra Şahin, Erkan Zandar, Deri Sanatçısı Ali Yaldır, akademisyenler; Şerife Yakalı, Pelin Demirtaş Dikmen, Canan Erdönmez, Doç. Dr. Bahri Başaran ve Yrd. Doç. Dr. Bekir Yılmaz görev aldı.

 

Mayıs ayında, İzmir`de gerçekleştirilecek olan 3. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması konseptinin \"Hayatın Büyüsü\" olduğuna dikkat çeken Süleyman Tahiroğlu, \"Bu yılki konseptimiz `Hayatın Büyüsü` trendine uygun ve fark yaratabilecek tasarımları yaratabilecek takım, büyük ödül olan 5 bin TL`nin sahibi olacak. Deri`n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması finalistlerimizin 4`ü İstanbul`dan 7`si İzmir`den yarışmaya katılmıştır. Bundan sonraki aşamada, jürimizin zorlanarak seçtiği birbirinden yaratıcı tasarımcılar Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile eşleşerek takımları oluşturacak ve takımlar tasarlanan derilerin üretimi için sponsor deri fabrikalarımızda çalışmalar yapacaklar\" şeklinde konuştu.

 

Yarışmaya girmeye hak kazanan genç tasarımcıların takımlarının belirlenmesinin ardından İzmir Serbest Bölge`deki ve Torbalı`daki deri fabrikalarına ziyaret düzenleneceğini belirten Tahiroğlu, \"Finalistlerimizin takımlarının belirlenmesinin ardından İzmir Serbest Bölge`deki ve Torbalı`daki deri fabrikalarına ziyaret düzenleyeceğiz. Bu sayede finalistler, deri üretim aşamalarını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar\" dedi.

 

Deri Tasarım ve Üretim Yarışması ile ilgili detaylı bilgilere internet adresinden ulaşılabilmektedir.(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir