• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Bu İllerde Kar Yağışı Başladı! Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji `den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Marmara`nın batısı ve Kıyı Ege dışında ülke genelinde yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu`nun doğusu ile iç bölgelerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile bu akşam saatlerinde Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Antalya`nın doğu kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Orta ve Doğu Karadeniz`in kıyı kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 8 derece) olmak üzere, kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinde Marmara, Antalya`nın doğusu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz kıyı kesiminde yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

KARIN ETKİLİ OLDUĞU İLLER:
Yoğun kar yağışı sebebiyle Bitlis merkezde bulunan tek katlı evler adeta kara gömülürken, birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Öte yandan Erzurum, Kars ve Ağrı`da da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oluyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile bu akşam saatlerinde Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Antalya`nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde, İç Anadolu`nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`da yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir