• DOLAR 32.521
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2420.606
  • ...
Gaziantep Valisi Gül, Covid-19’a karşı vatandaşları uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Göllüce Mahallesi’nin yerine, Sınırlı Sorumlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifince yapımı tamamlanan 82 iş yerinin kurası düzenlenen törenle çekildi.

Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi (KÜSGET) Hizmet Binasında düzenlenen törende konuşan Vali Davut Gül, vaka sayılarının arttığına dikkat çekerek herkesin tedbirlere uyması gerektiğini belirtti.

“10-15 gün sonra yeni yasaklarla karşı karşıya kalabiliriz”

Avrupa'da ikinci dalganın başladığını anımsatan Gül, “Vaka sayıları artıyor. Kentimiz ticari hareketliliğin olduğu bir şehir, dolayısıyla vaka artışlar gelecek. Kısmen de gelmeye başladı. Hepimize düşen ise tedbirleri gözden geçirmek. Sosyal hayatımızı yavaşlatmazsak, ticari hayatımızda önlemleri gevşetirsek 10-15 gün sonra yeni yasaklarla karşı karşıya kalabiliriz.” dedi.

“Yatırım iklimi güvene dayalıdır”

Gaziantep’te birlikte iş yapma kültürünün olduğuna işaret eden Gül, “Bu şehirdeki yatırım iklimi güvene dayalıdır. Dolayısıyla ülkemizin huzuru ve asayişi çok önemlidir. Bu katkı görmezden gelmemiz gerekiyor. İnşallah söz verdiğimiz, rakamlara en kısa zamanda ulaşacağız ve üyelerimizin hepsini iş yeri sahibi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Üretimimiz daha önce mağaralardaydı”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise, “Gaziantep bugünlere kolay gelmedi. Biz sanayi ve ticaret şehri isek bunlar hemşerilerimin emekleriyle oldu. Birlikten kuvvet doğuyor. İhracat şehriyiz. Üretimimiz daha önce mağaralardaydı. Bugün bu çalışmalarla daha uygun koşullarda vatandaşlarımızın çalışmalarına fırsat tanınıyor.” ifadelerini kullandı.

 “KÜSGET, Türkiye’nin en eski kooperatiflerinden birisi”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de “KÜSGET, Türkiye’nin en eski kooperatiflerinden birisi. Sanayimizin adı küçük ama kendisi büyük. Aş ve ekmek üretiyor. En önemlisi de ekonomi ve kardeşlik üretiyor. Bu cemiyet o nedenle bizim için çok önemlidir. Helal rızıktan evine ekmek götürüyor. Proje Gaziantep Modeli’nin bir kez daha vücut bulduğunu bizlere gösteriyor. Birlikte iş yapma modeli, çok kolay değildir.” şeklinde konuştu.

“Beklentinin iki katı üzerinde bir taleple karşılaştık”

KÜSGET Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Kemal Güneş de Göllüce Kırsal Mahallesi’nin Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendiğini ifade ederek, “Burada daha önce ikamet eden hiç kimseyle bir kez bile mahkemelik olunmadan buranın kamulaştırılması yapıldı. Biz de daha sonra gerçekleştirilen ihale ile bu alanı aldık. Almadan önce esnafımızdan ön talep topladık. Beklentinin iki katı üzerinde bir taleple karşılaştık.” şeklinde konuştu.

Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Ömer Küsbeoğlu da kamulaştırma ile ortaya çıkan iş yerleri sayesinde büyük bir istihdam gücünün şehirde var olduğunu aktararak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kura çekimi yapıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir