• DOLAR 32.601
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2506.178
  • ...
Evlilik Okulu’ndan mezun olanlara sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi, boşanma oranlarının her geçen gün arttığı bir dönemde aile içerisindeki iletişim kopukluklarını gidermek, ailelerin korunması, boşanmaların önüne geçilmesi, dinimizin aile ve evliliğe verdiği öneme dikkat çekmek amacıyla 10 yıldır evli ve yeni evli çiftlere yönelik “Evlilik Okulu Projesi” kapsamında eğitim veriyor.

Evlilik okuluna katılan çiftler, konusunda uzman kişilerden aile içi iletişimden, akraba evliliğine, aile içi şiddetten, evlilik çatışmasına sebep olan faktör ve çözüm yollarına kadar farklı konularda ders alıyor. Eğitimler sonunda da kursiyerlere çeşitli hediyeler ve sertifika veriliyor.

Şahinbey Belediyesi’nin yanı sıra Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte yürütülen projede Evlilik Okulu'na katılarak, hiç aksatmadan başarıyla tamamlayan evli ve yeni evli çiftlere sertifikaları ve hediyeleri düzenlenen törenle veriliyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen “Evlilik Okulu Projesi” eğitimlerine katılan evli ve yeni evlenen 134 çift, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Şahinbey Belediyesi şu ana kadar 32 bin 425 çifte eğitim verdi. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde Coronavirus tedbirleri çerçevesinde yapılan törende Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, evliliğin önemini anlatan bir seminer verdi.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaklaşık 10 yıldan bu yana “Evlilik Okulu Projesi'nin” devam ettiğini belirtti.

“Aile toplumun çekirdek yapısıdır”

Tahmazoğlu, uzun süreli evliliklerin karşılıklı anlayışla mümkün olacağını ifade ederek, “Öncelikle Evlilik Okulu’na katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Evlilikte eşlerin birbirine karşı samimiyeti muhabbetin artması için yaptığımız bu eğitimin inşallah faydasını görmüşsünüzdür. Pandemi dolayısıyla projemize bir süre ara verdik. Ancak projemizi Coronavirüse karşı aldığımız önlemler çerçevesinde yeniden başladı. Aile toplumumuzun çekirdek yapısıdır. Aileyi ne kadar güçlü tutarsak toplumumuzda o kadar güçlü olur. Suç örgütleri ve art niyetli kişiler en çok sahipsiz kalan çocukları hedef alıyor. Bu nedenle aile yapısını ne kadar güçlü tutarsak mutlu bir aile huzurlu bir toplumu elde etmiş oluruz.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir