• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Nusaybin'de yeni inşa edilen cami dualarla açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin Küçük Sanayi Sitesinde yapımı tamamlanan Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Şivan Çetin Camii'nin açılışı, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkçe, Arapça ve Kürtçe yapılan dualarla gerçekleştirildi.

2019 yılının Ekim ayında Barış Pınarı Harekâtı sırasında Suriye'nin Qamişlo kentinden PKK/YPG'liler tarafından Nusaybin'e atılan havanlı saldırıda hayatını kaybeden NESO Yönetim Kurulu Üyesi Şivan Çetin'in vefatının birinci yıldönümünde, adına yapılan caminin açılışı yapıldı.

Cami açılışında konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, cami yapımında emeği geçen NESO yönetimi ve vatandaşlara teşekkür etti.

Demirtaş konuşmasında, "Şüphesiz ki İslam dininde bizim en fazla üzerinde durduğumuz şey camilerimizin ve mescitlerimizin güzel bir şekilde onarılması ve restore edilmesidir. Çünkü camiler, bu toprakların bir kimliği, bir tapusudur. Bu topraklarda var olduğumuz ve kıyamete kadar var olacağımız, ülkemiz için ve bizler için çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Nusaybin için yapılan çalışmalara da değinen Demirtaş, "İnşallah çok güzel hizmetlerimiz olacak. Kapalı çarşının restorasyonunu yapacağız, tekstil kent ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz buraya Nusaybin'e hizmet etmek için geldik. Allah kısmet ederse bu sınır kentimizi hakikaten bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Allah güç kuvvet versin bize. Dayanışmamız, birlik ve beraberliğimiz önemlidir. Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece Mardin'de başaramayacağımız hiçbir problem olmayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in dualarının ardından caminin açılış kurdelesi kesilerek ibadete açıldı. Açılıştan sonra camide cuma namazı kılındı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir