• DOLAR 32.827
  • EURO 35.503
  • ALTIN 2511.437
  • ...
Karanlıktan Nura Bir Yolculuk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber/ Dış Haberler Servisi

Londra’da Müslümanlar arasındaki kardeşlik ve dayanışmayı görerek çok etkilenen, aslen Zimbabveli olan Terry, Said-i Nursi Camii’nde Muhammed Hoca’nın rehberliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Bilal adını aldı. Müslüman olduktan sonra üzerindeki tüm ağırlıkların gittiğini ifade eden Terry, düşünerek Müslüman olduğunu ve çevresinin kınamalarına aldırış etmeyeceğini söyledi.

Yıllardır bir arayış içerisinde olduğunu belirten Terry, başta Said Nursi Camii cemaati olmak üzere Müslümanlar arasındaki birlikte, dayanışma ve samimi duygularda kendisini hissettiren kardeşlik duygusundan etkilendiğini belirtti. İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Terry, yıllardır Batmanlı Fadıl adında bir Müslüman ile iş ortaklığı yapıyor ve Londra Metrosunda beraber çalışıyorlardı.

Londra metrosunda elektrik, ses ve görüntü sistemleri ile ilgilenen Terry, Londra’nın kuzeyinde faaliyetlerine yeni başlayan Said Nursi Camii’nde ses sistemini arkadaşı Fadıl ile ücretsiz çalışarak yapmıştı. Şahadet getirmeden önce Cami imamı Muhammed Hoca, İslam itikadının temel prensiplerini Bilal’e bir bir açıkladı. Bilal, Hocanın açıklamalarını büyük bir dikkatle dinledikten sonra gönül rahatlığı ile imanın temel şartlarını bir bir kabul ettiğini belirtti. Kelime-i Şahadet getirip Müslüman olduktan sonra Bilal ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. İşte Bilal ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi…

ÜZERİMDEN DÜNYANIN AĞIRLIĞI KALKTI
Yeni bir Müslüman olarak ilk duygularınızı öğrenebilir miyiz?
Şu anki duygularımı tarif etmem mümkün değil. Ama öyle bir hafif hissediyorum ki sanki uçuyorum. Adeta göklerde ya da ayda olduğumu iliklerime kadar hissediyorum. Üzerimden dünyanın tüm ağırlığı uçtu gitti. Ne kadar mutlu olduğumu bilemezsiniz.

Kısaca bize İslam’ı neden seçtiğinizi anlatır mısınız?
Beni en çok etkileyen unsurun sizler arasında birlik, beraberlik ve dayanışmanın olduğunu söyleyebilirim. Sizin dünyanız benim daha önce yaşadığım dünyadan çok çok farklı. Bundan sonra ben sizin bu dünyanızın bir parçasıyım artık.

İSLAM’I ÖĞRENECEĞİM
Şu anki duygular içerisinde gelecek ile ilgili düşünce ve planınızı öğrenebilir miyiz?
Öncelikle elimden geldiğince iyi bir Müslüman olmaktır. Hayatımın her anında topluma faydalı olacak işlerde gönüllü olarak rol almayı düşünüyorum. Ben artık bu Caminin, bu cemiyetin bir parçası olacağım. Bugünden itibaren gün gün, hafta hafta, ay ay, bir bir İslam’ın temel prensiplerinden başlayarak dinimi öğrenmeye çalışacağım.

HER TÜRLÜ TEPKİYE HAZIRIM

Dininizi değiştirerek İslam’ı seçmiş olmanızdan dolayı ne gibi tepkilerle karşılaşmayı bekliyorsunuz?
Kimin ne tepki göstereceği önemli olmamakla beraber, her türlü tepkiyle karşılaşmaya hazırım. Ben kararımı düşünerek verdim.

ÖNCEDEN DE ORUÇ TUTUYORDU
Bilal ile ilgili arkadaşı Fadıl’ın düşüncelerini de aldık…
Bilal’i Müslüman olmaya götüren şartları ya da süreci bizimle paylaşır mısın?
Bilal, yaşadığı hayattan her zaman rahatsızlık duyuyordu. Oruç tuttuğumuz zaman kendisi de bizimle oruç tutarak hislerimizi anlamaya çalışırdı. Günlerce üst üste oruç tuttuğu oldu. Bizim etkimiz oldu, çevrenin etkisi oldu, eşinin etkisi oldu.

BU, ALLAH’IN BİR NİMETİ

Muhammed Hoca da duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Hayatımda ilk defa böyle bir şeye şahit olduğum için Allah’a hamd ediyorum. Bunu da Allah’ın bir nimeti olarak üzerimde görüyorum. İnşallah böylelerini daha çok göreceğiz. Çok güzel bir tablo, kendileri bâtılı bırakıp Hakkı seçtiler.”
Tayyip Bakır / İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir