• DOLAR 32.539
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2488.994
  • ...
Ruhları kardeş şehirler: Mardin-Kudüs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Videoyu hazırlayan Kudüs Çalışmaları Öğrenci Grubuna teşekkür eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Kudüs ile ilgili birçok bilimsel çalışmada imzası olan iki şehrin benzerlikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rektör Özcoşar, “Mardin’in bir şehir olarak şekillenmesinde büyük katkısı olan Artuklular, Mardin’i bir şehir olarak inşa ederken büyük ölçüde Mardin’den önce idare ettikleri Kudüs’ten etkilendiler. Mardin’i inşa eden Artuklu iradesi, Kudüs deneyimi ve tecrübesi üzerine inşa etmiştir. Bu sebeple Mardin, sadece Türkiye’de değil bütün dünyada Kudüs mimarisi ve ruhunu en çok yansıtan ve yaşatan şehir olarak kabul edilebilir.” dedi.

Özcoşar, iki şehir arasındaki kardeşlik bağı üzerine yapılan çalışmalar kapsamında daha önce MAÜ ile Filistin’deki Kudüs (Al Quds) Üniversitesi ile akademik işbirliği projeleri yürütmek üzere “Kardeş Üniversite” protokolü imzaladıklarını anımsattı.

Bir sonraki adım olarak da Mardin ve Kudüs şehirlerinin “Kardeş Şehir” olmalarını umut ettiğini belirten Özcoşar, bu doğrultuda sürdürülecek çalışmalara üniversite olarak her türlü katkı ve desteği vereceklerini söyledi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir