• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Yetimler Vakfı, 300 yetim öğrenciye tablet dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınına karşı Türkiye’de 16 Marttan bu yana yüzyüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçildi. İnternet üzerinden eğitimin sağlanmasıyla evlerinde akıllı telefon, tablet veya bilgisayar olmayan birçok öğrenci sıkıntı yaşıyor.

 

Başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere birçok kurum ve kuruluş, öğrencilerin tablet ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalar başlatırken Yetimler Vakfı da bu yönde bir kampanya başlattı.

Yürütülen kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi M. Ali Aysu, “Bilindiği gibi Yetimler Vakfı, tüm yetimlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş bir vakıftır. Özellikle şu anda yaşadığımız pandemi sürecinde okulların kapalı olması nedeniyle eğitim ve öğretime ancak internet ortamında ulaşılabiliyor.” dedi.

“Yetimlerimizin eğitimden mahrum kalmamaları için kampanya başlattık”

Tablet ihtiyacı olan yetim öğrencilerin Yetimler Vakfı’na bu yönde talepte bulunduklarını dile getiren Aysu, “Malum olduğu üzere yetimlerimizin geneli maddi sıkıntılar yaşadıklarından dolayı internete bağlanabilmek için evlerinde bir tablet veya bilgisayar yok. Bize bu yönde talepler geldi. Birçok yetim çocuğumuz bizi arayıp ‘biz internetten derslerimizi takip edemiyoruz, arkadaşlarımızdan geri kaldık’ şeklinde bilgilendirmeleri oldu. Biz de Yetimler Vakfı olarak bu çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmamaları için bir kampanya başlattık.” ifadelerini kullandı.

Başlatılan kampanyaya hayırseverlerin duyarsız kalmadığını ifade eden Aysu, “Hayırseverlerimiz yetim çocuklarımıza aldıkları tabletlerle kampanyamıza destekte bulundular. Biz de buna aracı olduk ve yaklaşık olarak 300 adet tableti yetim çocuklarımıza dağıttık.” şeklinde konuştu.

“Yetimler Vakfı olarak bugün olduğu gibi yarın da yetimlerimizin yanında olacağız”

Aysu, “Yüzlerindeki sevinci  hayırseverlerimizle de paylaşmak istedik. Bununla ilgili olarak gerek basında gerek sosyal medyada haberler yayınladık. Rabbim hayırsever olan tüm kardeşlerimizden razı olsun, onları Peygambere komşu eylesin. Rabbim bize de yetimlerle hayırseverler arasında köprü olmayı her daim nasip eylesin. İnşallah Yetimler Vakfı olarak bugün olduğu gibi yarın da yetimlerimizin yanında olacak onların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir