• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar konulu etkinlikler düzenleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Asrı Saadet döneminin yıldızları olan Resul-i Ekrem Efendimizin ashabının daha iyi tanınması, topluma tanıtılması ve hayatlarından örnek alınması için “sahabe ayı” olarak ilan ettiği kasım ayı içerisinde "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla sahabelerin konu alınacağı etkinlik ve programlar düzenleyeceği belirtildi.

 

Konu ile ilgili Peygamber Sevdalıları Vakfı Merkezi adına açıklama yapan Mardin İl Koordinatörü Muhammed Emin Şana, bu yılki sahabe ayında Hazreti Peygamber’in kızı Fatımat’üz Zehra’yı, erkelerden ise Abdurrahman bin Avf’ın ele alınacağını söyledi.

“Allah; Ensar ve Muhacir’i övmüştür”

Kur’an-i Kerim’in birçok ayetinde Allah’ın (azze ve celle) Ensar ve Muhacir’i övdüğünü kaydeden Şana, “Onlar, en zor zamanlarda canlarını ve mallarını hak yolunda feda ederek Allah ve resulünün rızasını kazanmak için gayret gösterdiler. Onlar, Hazreti Peygamber’in en yakın arkadaşlarıydılar. Hazreti Peygamberin o seçkin ashabının, dost ve yarenlerinin, o yol gösterici kutup yıldızlarının hayatlarının daha yakından bilinmesi; Müslümanların, İslam’ı anlamasında ve yaşamasında kolaylık sağlayacaktır.” dedi.

“Her sahabede örnek alınması gereken farklı vasıflar vardır”

Müslümanlar için her bir sahabinin öne çıkan ve örnek alınması gereken bir vasfının bulunduğu aktaran Şana, “Sadakatin, adaletin, hikmetin, tilavetin, emanetin ve iffetin en güzel örneklerini sergileyen bu seçkin insanlar;  eğitimlerini, her yönüyle örnek alınan Hazreti Peygamber’den almıştır. Onları tanımak, Hazreti Peygamber’i ve İslam’ı tanımak demektir.” diye konuştu. 

“Hanım sahabelerden Fatımat’üz Zehra, erkek sahabelerden Abdurrahman bin Avf ele alınacak”

Şana sözlerine şöyle devam etti:

“Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak İslam’ın ve onun yüce peygamberinin tanınması için birçok etkinliğe imza attığımız gibi, 2015 yılından itibaren de Kasım ayını Sahabeler Ayı ilan edip her yıl bu ayda farklı sahabeleri yâd ederek halkımızın hizmetine sunuyoruz. 2015 Kasım ayında Hz. Ebubekir’i, ‘Hz. Ebubekir ve Sadakat’; 2016 Kasım ayında Hz Ömer’i, ‘Faruk’ul Adil’;  2017 Kasım ayında Hz. Osman’ı, ‘Hayâ ve Edep Timsali’; 2018 Kasım ayında Hz. Ali’yi ‘İlmin Kapısı’ temasıyla anlatan etkinlikler düzenledik. 2019 yılından itibaren de Aşere-i mübeşşereden sahabelerin yanı sıra seçkin hanım sahabeleri de programımıza dâhil ettik.  Bu sene de hanım sahabilerden nübüvvet bahçesinin nadide gülü, çilelerle pişmiş, acılarla olgunlaşmış, iffet ve edep timsali, babasının annesi, babasının kızı, cennet hanımların efendisi, Firdevslerin Kevser’i, Hasan ve Hüseyin’in annesi, sabrın ve fedakârlığın timsali olan Hz. Peygamber’in kızı Hz. Fatımat’üz Zehra’yı her yönüyle halkımıza tanıtmaya çalışacağız. Erkek sahabilerden ise ilk Müslümanlardan olan, varlıklı olmasına rağmen tüm mal varlığını geride bırakıp Habeşistan ve Medine’ye hicret eden, malının çokluğundan dolayı ‘Ya nimetlerin tamamı şimdi verilmişse’ diye endişe eden, tüm gazvelerde Hz. Peygamber’le beraber olan, beş yüz develik bir kervanı tek seferde infak edecek derecede cömert olan, cennetle müjdelenen, yolumuzu aydınlatan yıldızlardan olan Hz. Abdurrahman b. Avf’ın hayatını örnek alınması gayesiyle ele alacağız.”

“En güzel şekilde istifade edilmesini diliyoruz”

Herkesi programlardan istifade etmeye davet eden Şana, “Vakfımızın Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar programlarını ihya etmedeki temel amacı; İslam’ı, Hz. Peygamber’i, Allah ve resulüne tam bir teslimiyetle bağlı olan fedakâr sahabileri; halkımıza, ailemize, genç neslimize örnek olma gayesiyle tanıttırmaktır. Bu münasebetle herkesin bu programlardan en güzel şekilde istifade etmesini dileriz.” diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir