• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
İslam ülkeleri liderlerine önemli çağrı: İSLAM DÜŞMANLIĞINA KARŞI ORTAK TAVIR  BELİRLEYELİM
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Batı’daki İslami eğilimin gün geçtikçe hızla arttığını ve bu durumun kendileri için kabul edilemez bir durum olduğunu düşünen Fransa, kırmızı görmüş boğa misali İslami şiarlara saldırmaya devam ediyor. Son olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e karşı hakaret içeren karikatürün yayımlanmasının ifade özgürlüğü olarak nitelendirilmesi üzerine yükselen tepkiler dünya genelinde artarak devam etmekte.

   

“BU GİRİŞİMLER İSLAM DÜŞMANLIĞININ BİR YANSIMASIDIR”

Pakistan Başbakanı İmran Han Twitter hesabından “Müslüman ülkelerin liderlerine” başlığıyla bir mektup paylaşarak, dünya genelinde özellikle Avrupa ülkelerinde artan İslam düşmanlığına dikkat çekti.

Liderlik düzeyindeki son açıklamaları ve Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan saygısızlıkları çok sayıda Müslüman’ın yaşadığı Avrupa ülkelerinde artan İslam düşmanlığının bir yansıması olarak nitelendiren Han, camilerin kapatıldığı, rahibe ve papazların dini kıyafetlerini sergilemeye devam ettiği sırada Müslüman kadınların kamusal alanda istedikleri kıyafetleri giyme haklarının reddedildiği Avrupa’da Müslüman karşıtı düşüncelerin yayıldığını belirtti.

Han, “Bugün Batı dünyasında, özellikle Avrupa'da büyüyen bir İslam düşmanlığı ve sevgili Peygamberimizin alay edilmesi yoluyla saldırıya uğradığını gören ümmetimiz arasında yükselen bir endişe ve huzursuzlukla karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerinde Müslümanlara yönelik aleni ve örtülü ayrımcılığın olduğuna dikkat çeken Han, bu ülkelerdeki liderlerin de Müslümanların Hazreti Muhammed’e ve kutlu kitaplarına olan derin tutku, sevgi ve düşkünlüklerini iyi anlamadıklarına işaret etti.

 “Müslüman dünyası için bu mesajı birlik ve açıklıkla dünyanın geri kalanına iletmenin zamanı geldi” diyen Han, “Özellikle de Batı dünyasına, böylece İslam düşmanlığına, İslam’a ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e saldırılara bir son verilir.” ifadelerine yer verdi.

“ÖTEKİLEŞTİRME KISIR DÖNGÜYE YOL AÇMAKTA”

Mektubunda, ötekileştirmenin radikalleşmeye yol açtığını ve bu kısır döngünün aşırılık yanlıları için alan açmayı sürdürdüğüne vurgu yapan Han, “İslam dünyasının liderleri olarak şiddeti ve hatta ölümü besleyen bu nefret döngüsünün kolektif olarak kırılmasında başı çekmek bizim görevimizdir.” ifadelerini kullandı.

Han, mektubunda, Müslüman devletlerin liderleri olarak bu nefret ve şiddet döngüsüne son vermek için insiyatif almaları ve ortaklaşa etkili bir strateji benimsemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

"MÜSLÜMAN ÜLKELER ORTAK TAVIR SERGİLEMELİDİR"

AA Tahran muhabirinin İran halkı ile konuşması sonucu halkın, Müslümanların birlik içinde hareket etmesini, İslam ülkelerinin de Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a gereken cevabı vermesini ve Fransız mallarının boykot edilmesini istediği gözlemlendi.

Esnaf Müslüm Nejad da Fransa'da ifade hürriyeti adına dinlere yapılan hakaretlerin özgürlüğe aykırı aykırı olduğuna vurgu yaparak, "Özgürlük, kişinin kendi düşüncesini ifade edebilmesidir, başka dinlere hakaret etmesi değildir." dedi.

Bir Müslüman kişi olarak hakaretlerden çok rahatsız olduğunu ve bunu şiddetle kınadığını ifade eden Nejad, "Müslüman ülkeler ortak tavır sergilemelidir. Bu çirkin eylemlere karşı tepkilerini ortaya koymalıdır. Bazı Müslüman ülkeler emperyalizmle iş birliği yaptığı için halklar rahatsız. Tepkilerini ortaya koydular ve gösteri yaptılar." diye konuştu.

"MÜSLÜMAN DEVLETLER, HAKARETLERE DESTEK VEREN FRANSA CUMHURBAŞKANINA TEPKİ GÖSTERMELİDİR"

Şii din adamı İbrahim İftihari ise İslam ülkelerine Fransa'nın bu eylemini şiddetle kınamaları çağrısında bulunarak, "Müslüman devletler, hakaretlere destek veren Fransa Cumhurbaşkanı'na tepki göstermelidir. Müslümanlar gösteri yapmalı ve Fransa'nın çirkin eylemini kınamalıdır." diye konuştu.

İslam Peygamberi'nin bir millet için değil tüm dünya için rahmet olduğunu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ise Allah'a, dine ve ahirete inanmadığı için hakaret edebildiğini söyleyen İftihari, sözlerini şöyle noktaladı:

"Peygamber'e inananlar ona kendilerini yanlış yoldan doğruya ilettikleri için ücretinin ne olduğunu sordular. Resulullah vahyi tebliğ karşılığında ücret istemediğini söyledi. Peygamber insanları yanlış yoldan ve kaybolmaktan kurtardı. Hakaret edenler hem dünyada hem de ahirette zarar görecektir. Kimse ağzına ne gelirse söyleyemez. Bunu şiddetle kınıyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir