• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Depremin vurduğu Malatya'da 5 bin konut hızla yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez üssü Elâzığ’ın Sivrice ilçesi olan 24 Ocak'taki 6,8 büyüklüğündeki depremde, Malatya'da 4 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmış, 7 bin 480 bina ağır hasar görmüştü. Deprem sonrası kentte depremden zarar gören ilçelerde, bir taraftan ağır hasar gören binalar yıkılmaya devam ederken, diğer taraftan ise yeni konutlar yükselmeye devam ediyor.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kentte bin 555 tanesi ahırlı köy evi olmak üzere toplam 5 bin 24 deprem konutunun inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Çalık, Pütürge ve Kale ilçesinde evleri ağır hasar görenler için yapılan konutlardan ilk etapta tamamlanan 446 konutun hak sahiplerine anahtar tesliminin hafta sonu kentte gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla katıldığı törende yapıldığını kaydetti.

Ağır hasarlı 1471 bina yıkıldı

Battalgazi ilçesinde evleri ağır hasar görenler için Gelinciktepe bölgesine bin 527 adet deprem konutunun inşasının sürdüğünü, 38 blok ve 678 konuttan oluşan birinci etabında bitmek üzere olduğunu ifade eden Çalık, bu bölgenin altyapı ve bağlantı yollarınında yapım ihalesinin gerçekleştiğini belirtti. Çalık, kentte ağır hasar ve acil yıktırılacak binaların yıkım ve enkazının kaldırılmasıyla ilgili üç etap halinde ihale yapıldığını anımsatarak, ağır hasarlı 7 bin 480 binadan bin 471 tanesinin yıkımının tamamlandığını da sözlerine ekledi. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir