• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Kız çocukları okullaşma çalıştayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Van-Şişli Öğretmenevi salonunda düzenlenen toplantıya, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, Şube Müdürü Galip Durmuş, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Proje sorumlu Eş Uzman Yrd. Doç. Dr. Suat Parin ile Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi temsilcileri, paydaş okul müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen \"Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Arttırılması Projesi\" çalıştayında Van`da gerçekleştirilecek faaliyetlerle ilgili kararlar alındı, kız çocuklarının okullaşması ve eğitime kazandırılması konusunda şu ana kadar Van`da yürütülen faaliyetler gözden geçirildi.


Çalıştayda konuşan Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, \"Projenin pilot ili olması bize ayrı bir sorumluluk yüklemiştir. Her kız çocuğumuzu toplumumuzun geleceğini oluşturan bir birey olduğunu, bir değer olduğunu ve bu değerin mutlaka eğitime kazandırılmasını istiyorum. Bu nedenle ilimizdeki herkesin desteğini bekliyorum. Çocuklarımızın eğitime kazandırılmasında herkesin desteğiyle bizde elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz\" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir