• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
Holokost nedir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Holokost sözcüğü, İbranice "olah" kavramının Yunanca çevirisidir. Olah, Yahudilikte tamamen yakılan bir tür adaktır. Holokost sözcüğü (Yunanca: holókauston), "holos" (tüm, komple) ve kaustos (yakılmış, köz olmuş) sözcüklerinin birleşiminden oluşur ve tamamen yakılmış, yanıp kül olmuş anlamına gelir. Kaustos sözcüğünün kökü yakmak anlamına gelen kalein sözcüğüne dayanır.

Hitler, Yahudileri, dünyadaki tüm problemlerden sorumlu olarak görmüştü

Holokost'un hedefinde Yahudilerin olmasının nedeni olarak Hitler'in Yahudilerden nefret etmesi ve onları dünyadaki tüm problemlerden sorumlu tutması gösterilir. Hitler, özellikle I. Dünya Savaşında Almanya'nın yenilgisinden Yahudileri sorumlu tuttu. Alman halkına, Yahudiler ve yandaşları onları "arkadan bıçaklamasalardı" savaşı kazanabileceklerini söyledi.

Holokost’u kabul edenlere göre;

Holokost erkek, kadın, çocuk demeden sistematik bir şekilde bir milletin topluca yok edilip politik hedef olarak gösterilerek tarihte yer etmiş bir soykırımdır.

Holokost'u kabul etmeyenlere göre;

Naziler Yahudileri topluca öldürmek için gaz odaları kullanmamışlardır.

Naziler fırınları öldürdükleri kurbanlarının cesetlerini ortadan kaldırmak için kullanmamışlardı. Fırınları işletmek için gereken enerji savaşta olan bir ülkenin karşılayabileceğinden çok daha fazlaydı. Olan fırınlar böyle bir gaye için çok ufak kalırdı. Bu fırınlar çok kalabalık olan isçi kamplarında, doğal nedenlerden veya bulaşıcı hastalıklardan ölen kişiler için krematoryum (cesetlerin yüksek sıcaklıklarda yakıldığı yer) olarak yapılmıştı.

Ölen Yahudi sayısı olarak verilen 5-6 milyon abartılmış bir rakamdır. Rusya, İngiltere, Filistin ve Amerika'ya göç eden birçok Yahudi bu sayının içinde yer almaktaydı.

II. Dünya Savaşı'ndan sonra gösterilen birçok fotoğraf ve film, İttifak kuvvetleri tarafından özellikle Nazi karşıtı propaganda amacıyla üretilmişti.

İttifak ülkelerinin niyeti, Nazilerin Yahudilere "sözde" soykırım yaptıklarını iddia ederek, Filistin'de bir Yahudi vatanının kurulmasını gerçekleştirmekti. Bu iddialar günümüzde siyonist işgal rejiminin özellikle Filistinlilerle ilgili politikasına destek toplamak için kullanılmaktadır.

Holokostla ilgili tarihi delil değiştirilmiş veya bilerek yanlış yorumlanmıştı.

Bir Amerikan, İngiliz veya Yahudi komplosu; Yahudileri kurban, Almanları da şeytanlaştırmakla uğraşmıştır.

Akademisyen ve tarihçilerin büyük bir kısmı Holokostun bir hikâye olduğunu kabullenmekten korkmaktadır; konuşurlarsa işlerini kaybedecekleri endişesini taşımaktadırlar.

27 Ocak "Uluslararası Holokost Anma Günü" olarak kabul edildi

İkinci Dünya Savaşı döneminin simgelerinden Auschwitz-Birkenau toplama kampının kurtarıldığı 27 Ocak 1945 tarihini temsilen, 27 Ocak günü, Türkiye'nin de ortak sunucusu olduğu bir kararla, 2005 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından "Uluslararası Holokost Anma Günü" ilan edilmiştir.

Almanya özür ve tazminat ödedi

Almanya, israil ve tüm Yahudilerden özür dilediğini açıklayarak, tazminat ödemiştir. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir