• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
İTTİHADUL ULEMA “5’inci Âlimler Buluşması" düzenleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl Ekim ayında Âlimler buluşmasını gerçekleştirdiklerini söyleyen İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mahmut Kılınç, bu yıl 5’incisini pandemi nedeniyle 31 Ekim Cumartesi günü Zoom uygulaması üzerinden çevrim içi gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Türkiye, İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün’den çok değerli âlimlerin katılacağı büyük buluşma için hazırlıklarının tamamlandığını kaydeden Kılınç, programın birçok TV ve YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlayacağını ifade etti. 

31 Ekim Cumartesi günü saat: 10.00’da başlayacak programın saat: 16.30’da sonuç bildirgenin okunmasının ardından sona ereceğini söyledi.

Programda ana konunun pandemi olacağının bilgisini paylaşan Kılınç, bunun yanında son günlerde Fransa’nın başını çektiği İslam düşmanlarına bir cevap niteliği taşıyacağını dile getirdi.

Önceki programlarda alınan kararların pratiğe geçirildiğini aktaran Kılınç, 5’incisi Âlimler Buluşması’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Molla Mahmut Kılınç

“Âlimler Buluşması, Fransa’nın başını çektiği İslam düşmanlığına bir cevap niteliği taşıyacak”

Covid-19 testi pozitif çıkan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan başta olmak üzere tüm hastalara acil şifalar dileyen Kılınç, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diledi.

Kılınç, “Âlimler Buluşması, her sene 10’ncu ayda yani Ekim ayında düzenleniyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek. Malum olduğu üzere, bu yıl Covid-19 nedeniyle Âlimler Buluşmasını yüz yüze değil çevrim içi olarak yani video konferans sistemi üzerinden yapacağız inşallah. Şanı yüce Allah izin verirse 31 Ekim 2020 Cumartesi günü Diyarbakır’da 5’inci Âlimler Buluşmasını video konferans üzerinden gerçekleştireceğiz. Dünyanın sorun ve sıkıntılarının ele alındığı Âlimler Buluşmasının 5’incisnin ana gündem maddesini Covid-19’a ayırdık. Coronavirus sonrası sosyal ve dini hayat ele alınacak. Tabi bunun yanında son günlerde Fransa’nın başını çektiği İslam düşmanlığına da bir cevap niteliği taşıyacaktır.” dedi.

“Buluşmaya çok önemli ilim ve bilim adamları katılacak”

Buluşmaya dünyanın farklı ülkelerinden çok önemli ilim ve bilim adamlarının katılarak sunumlar yapacaklarını kaydeden Kılınç, bunların bazılarını şöyle açıkladı:

“Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreter Ali Muhyiddin el-Karadaği ilk konuşmacımız olacaklardır. Irak Kürdistan Âlimler Birliği Başkanı Dr. Abdullah Veysi’nin sunumları olacak. Türkiye’den Sosyolog-Yazar Abdurrahman Aslan’ın sunumları olacak. İran Âlimler Birliği Başkanı Molla Hüseyin Kibaş’ın sunumları olacak. Tanıdık simalarından Şeyh Muhammed Zahid El Haznevi’nin sunumları olacak. Kürdistan İslami Cemaat (Komal) Partisi rehberi Ali Bapir’in konuşmaları olacak. Lübnan’dan, Ürdün’den, Suriye’den katılımcılar sunumlarını yapacaklar. HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam’ın tebrik mesajı okunacaktır. Dünyada birçok TV kanalı üzerinden bu sunumlar halka ulaştırılacaktır. Türkiye’den şu ana kadar Rehber TV başlama saatinden bitimine kadar programı canlı verecektir.”

“Sonuç bildirgesi farklı dillere çevrilip kamuoyu ile paylaşılacak”

 İslam âleminin zor günlerden geçtiğini ve adeta savaş arenasına çevrildiği dönemde bu tür buluşmaların İslam ümmeti açısından önemli bir ağırlığının olacağının kanaatinde olduklarını kaydeden Kılınç, “Fransa ve Hollanda’nın, farklı devlet yetkililerinin son dönemde İslam’a, İslam’ın mukaddesatlarına yönelik düşmanca girişimler sonucu bu buluşmanın buna bir cevap olacağını düşünüyorum. Konuşmacılar da sunumlarında buna değineceklerdir. Buluşmamız sonuç bildirgesiyle kapanıyor. İnşallah sonuç bildirgesini farklı dillere çevirip kamuoyu ile paylaşılacaktır. Konuşmacılarımız ile irtibat halindeyiz. O gün Zoom programı üzerinden bağlanıp sunumlarını yapacaklardır. Şimdiden emeği geçecek herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bize vakit ve yer ayırdığı için İlke Haber Ajansı’na, yöneticilerine ve muhabirlerine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir