• DOLAR 32.538
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2489.78
  • ...
Neden Holokost konusunda şüphe etmek suç teşkil ediyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Fransa'nın İslam karşıtı tutumu nedeniyle Fransız gençlere hitaben bir mektup yayınlandı.

Mektubunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'nun Hz. Muhammed'e (sallallahu aleyhi vesellem) yönelik hareketi desteklemesine dikkati çeken Ayetullah Hamanei şunları kaydetti:

Allah'ın adıyla

Ey Fransalı gençler!

Başkanınıza sorun: Neden Allah'ın Peygamberine yapılan hakareti destekliyor ve bunu ifade özgürlüğü olarak görüyor? Parlak ve kutsal yüzlere hakaret ve küfür etmek ifade özgürlüğü anlamına mı geliyor? Bu aptalca eylem, onu başkan seçen milletin şuuruna bir hakaret değil mi?

Sonraki soru, Holokost hakkında şüphe etmek neden bir suçtur? Ve eğer biri bunun hakkında bir şeyler yazarsa, hapse girmeli, ama Peygamberimize hakaret serbest midir?

Daha önce Fransa'da, siyonizm karşıtlığının "Yahudi düşmanlığı" gibi suç sayılması teklifi parlamentoda kabul edilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un iktidardaki partisi İlerleyen Cumhuriyet (LREM) tarafından yapılan teklifin kabul edilmesiyle, Uluslararası Holokost Anma İttifak'nın (IHRA) antisemitizm tanımlaması onaylanmış oldu.

Fransız parlamentosunun alt kanadında oylanarak kabul edilen metin, Yahudi karşıtlığının tanımını siyonizm karşıtlığını da kapsayacak şekilde genişletilmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir