• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Batman DSİ`den uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü yazılı basın açıklaması yaparak, kış ve ilkbahar mevsimi süresince işletmeye açılan barajlara su tahliye çalışmaları yapılacağını ve nehir kenarında bulunan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

 

(DSİ) 10. Bölge Müdürü Turkay Özgür, yaptığı açıklamada Bölge müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak ili sınırları içerisinde kurumca inşa edilerek işletmeye açılan barajlarda, kış ve ilkbahar mevsimi süresince baraj işletme programları çerçevesinde zaruri hallerde kontrollü olarak su tahliyesi yapılacağını söyledi.

 

Özgür, açıklamanın devamında şunları söyledi. \"Yapılacak tahliye işlemleri esnasında can ve mal kaybının önlenmesi için nehir yatakları etrafındaki yerleşim sakinlerinin önceden haberdar olması iyi olur. Nehir yatağında kurulmuş olan kum-çakıl ocaklarının bu husustaki işletme esas ve usullerine göre işletilmesi konusunda uyarılması ve geçmiş yıllarda yaşanan sorunların tekrar yaşanmamasını istiyoruz.\" (Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir